Merhaba arkadaşlar,

ev satın almaya karar verdim. Uzun süredir ev bakıyorum, dün karşıma bir ilan çıktı bakma ihtiyacı duydum ve gidip inceledim. Kafamın içinde çok değişik sorular yatıyor, ev sahibi olanlar ya da bu konuyla ilgili bilgi sahibi olanlar cevaplayabilir mi?
- Satın almak istediğim ev 79m2 2+1 bir kullanım alanı var. Fakat evin tapusu içerisinde her daireye ait kömürlük alanı gösterilmiştir. Örneğin; 2 nolu dairenin bir aşağı katta 2 nolu kömürlük alanı mevcut. Tapuda eklenti olarak açıkça yazılmış. 14 apartmanlı bir dairenin 14 tane kömürlüğü var. Bunlar ortalama 30-35 m2 büyüklüğünde değişiyor. Bunlardan 8 tanesinin penceresi var, diğer 6 tanenin penceresi maalesef kot farkından dolayı yok. Benim satın alacağım dairenin penceresi bulunmaktadır.
- Apartmanda pencereli olan kömürlükleri ev sahipleri kiraya vermişler. 1+0 stüdyo daire şeklinde. Mutfağı her şeyi mevcut. (Eşyalı bir şekilde kiraya verilebilir)
- Elektrik ve su abonelikleri şu şekilde süzme saat takılmış, hesaplanıp kiracının kullandığı miktar tahsis edilerek ödenmektedir. Emlakçı numaratajı olduğunu söylüyor. Sizce buraya ayrı abonelik bağlatılabilir mi? (tek tapu olması sorun teşkil eder mi)
- ikinci bir husus yasal olarak burası kiraya verilebilir mi? Sonuçta burası tapuda net bir şekilde ilave ek diye belirtilmiş. Buradan kira kazancı elde edebilir miyim? Kiracı ile sorun yaşadım, çıkartma noktasında problem yaşar mıyım?
- yapı kullanım izin belgesi : benim satın alacağım daire 122 m2 görünmektedir. Kömürlük dahil edilmiştir. Ortak kullanım alanı (bahçe; otopark vb.) 30 m2 de görünmektedir. Kömürlük ortak kullanım alanına girmemektedir.