İşimle evim arası ortalama 20-25 dakika yürüme mesafesinde. Neredeyse her gün motorcuların hatalı kullanımlarına denk geliyorum. Kırmızı ışıkta geçmeler, kaldırımda yanımdan hızla geçmeler... Geçenlerde orta yaşlı bir kurye belli ki aile babası yaya geçidinde iki yönde de araçlar durup bana yol vermişken, araçların arasından fırlayıp gelip bana çarptı. Yaya geçicindeyim, geçiş üstünlüğüm var, şerit ihlali var, ekipman kullanmıyor vs vs. kural ihallerini saymakla bitmez. Ben tabi küçük bir cinnetle ortalığı birbirine kattım. Adam halen diyor ki neden bağırıyorsun ki? Ölmedim ya bu normal bir şey olarak görülüyor. Kendimi zor kontrol ettim ve polisi bile çağırmadan, şikayetçi olmadan ortamdan koşar adım uzaklaştım. Adama zarar vermediğim için, kendimi kontrol edebildiğim için kendi adıma sevindim. Halen araçlar aynı şekilde devam ediyor. Hatta son zamanlarda bulunduğum istikamette scooterlar da türedi. Adam 40-50 km hızla kaldırımda aracını kullanıyor. Velhasıl caydırıcı cezalar olmadıkça insanlar bunları yapmaya devam edeceklerdir.