Ben bir hit sağlayıcıyım ve ana sağlayıcıyım, yani fiziksel cihazlar ile tüm çeşitlerde hit sağlıyorum. Çalıştığım birçok ajans ve firma var büyük, orta ve küçük ölçekli. Eğer gir çık hit alınırsa çoğu durumda fayda sağlamıyor. Ancak ben 5 dakikaya kadar ve 10 tıkalamaya kadar hit sağlıyorum. İnsanlar memnun olmasa devamlı sipariş vermezler. Ayrıca verimli olmasa kendi sitelerimde çoğu zaman ilk sıralarda olmazdı. Tabiki işe yaramadığı da oluyor. Hit en son çaredir. Sitenin iç seo çalışmaları yeterli olur, backlinkleri yeterli olur. Ondan sonra zaten hit alınmaya başlanır. Yeri gelir backlinklerinden hit alır. Backlinklerine hit alır. Yada amacı sosyal medya gücü ise sosyal medyadan hit alır.
Çok uzun yıllardır sektördeyim, yüzlerce versiyon bot yaptım. İşe yaramasa bunca zamandır sektörde ben ve benim gibiler nasıl ayakta kalacaktı? Sektöre yeni girmiş ona buna bot yazdırmış, hazır bot almış kimselerden trafik aldıysanız doğrudur belki onların trafiği işe yaramaz. Zaten sektörde uzun zamandır olanlar bellidir.
Özet olarak, sitede kalma ve tıklama çok önemli. Ayrıca son 2-3 haftadır anahtar kelime yani console trafik verimsizleşmiştir. Bunun sebebi ise Google kendinden geçen trafikte çerezlere, hesaba bakmakta. Gmail açıp onu çerezlendirip arama yapmak bile verimsiz olmuştur. Normal trafikte önemli olan ise sitede kalma ve tıklamadır. Sitenizin herşeyinin tam olduğundan emin olmanız gerekir. Artık yapacak birşey kalmadığında hit alımı verimlidir.
Yani kısacası fingerprint, ua, proxy, residental proxy ve birçok tarayıcı ayarı console trafikte işlevsizdir. Hele selenium botları saymıyorum bile.
Mesela tumblr ve blogger gibi siteler hit ile direk zıplar, sebebi ise zaten otoritesi vardır. Ancak normal bir web sitesinin hiç bir çalışması yapılmamışken hit almak ileri değil geri bile taşıyabilir. Ben bunu müşterilerime hep söylerim. Hit son çaredir.
Önceliğiniz site içi seo çalışmalarınız olsun, iç linklemeler olsun. Daha sonra backlink gibi çalışmaları yaptıktan sonra duruma bakın ve hit almayı düşünün.
Bunları ana sağlayıcı ve sektörün içini dışını bilen biri olarak yazdım. İçimden geçenleri