Bu konuya çok farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak istiyorum.
Yurtdışında çiftler önce tanışır sevgili olur sonrada ilişkileri ciddiyete binince aynı evde yaşamaya karar verirler sonra nişanlanır ve ya direkt evlenir. Bizim kültürümüzde ise bu aynı evde yaşama durumu ancak evlilikten sonra oluyor ve sevdiğiniz ya da sevdiğinizi düşündüğünüz kişiyle aslında o zaman tanışıyorsunuz. Yoksa dışarıda dateler vs hep süslü bakımlı hallerimizle karşılarına çıkıyoruz fakat bu insan benle olmadığı zamanlarda nasıl biridir ne yer ne içer? ne sevmez temiz mi pasaklı mı? düzenli mi dağınık mı? göremiyoruz. Hepimiz biliyoruz ki sevgililik ile evlilik çok farklıdır. Hayatın gerçek yüzüyle karşılaşınca bazen bir olup her zorluğun üstesinden birlikte kalkabileceğiniz bir yol arkadaşınız varsa ne mutlu fakat farklı alt niyetleri olan bir partneriniz varsa hayatınızı çekilmez hale de getirebilir.

Not: Burada kesinlikle cinsellik vs yönünden yaklaşmıyorum karşınızdaki kişinin aslında gerçekten nasıl biri olduğunu anlamak ve görmek açısından yaklaşıyorum.

Çok sevdiğim bir söz vardır ve bana neden hala evlenmedin diyenlere söylerim.

Kimse geç evlendiği için ölmedi ama bazı insanlar yanlış kişilerle evlendiği için en güzel yılları öldü. Evlilik illa biriyle kahvaltı yapmak, akşam yemeği yemek, beraber uyumak değil. Anlamak, anlaşılmak, zamanın nasıl geçtiğini unutmak bazen.