Maalesef iyi bitme ihtimali yok polyannacılık oynamayalım. Gelip evet karar verdim dese dahi bir süre sonra "yapamıyorum" vs. gibi şeyler diyecek bu evlendikten sonra bile olabilir. Belki son seçenek belki değil ( büyük ihtimalle son seçenek ) fakat bu işler bir düşüneyim bakalım karar vereyim işleri değildir. Bu dediklerimi yaşamanızı istemem ama maalesef yaşamanız çok muhtemel. Yine de dediğimin tersi olması dileğiyle diyelim hakkınızda hayırlısı olsun. Ayrıyeten size 10 sene boyunca hayır diyen bir kadının hala ağzından çıkan bir evet sözünü bekliyor olmanız zaten hem kendinize saygısızlık hem de kadın açısından cepte görüldüğünüzü ve pek de bir değeriniz olmadığını gösteriyor. Biraz da gerçekler maalesef..
Ek : Ben 10 yıl bekledim bir 10 yıl daha beklerim o sorun değil sorun sadece 10 yıl daha beklersem sonunda hayır derse gene... Hani sürekli erkek adam demişsiniz ya yazı içerisinde bende burda erkek adam gibi davranıp başkalarına gidip mutsuz olacağına ben hayatıma alıp mutlu edeceğim. Gerekirse fedakarlık yapıp sevilmediğimi bile bile kabul etmişim. Çünkü babası hasta ve tüm aile kötü dönem geçirecekler. En azından ben birini yuvasına kavuşturmak istiyorum. Yoksa bende bilirdim süslenip birini tava edip evlenmeyi

Şu cümlelerden belli ki buradaki kimsenin yorumunu dinlemeyeceksiniz ve kendinizi teslim edeceksiniz. Kendinize saygınız da hiç kalmamış sevilmediği yerde durmaz insan. Ama gurur ve öz saygı konusunda sorunlarınız var belli ki. Hayat sizin izlediğiniz gururunu boşverip aşkının peşinden giden ve mutlu olan aşk filmlerindeki özsaygısız gurursuz adamların yaşadığı bir yer değil. Ama belli ki bunu tecrübe edip göreceksiniz, bir süre sonra bu dediğimi hatırlarsınız