Merhaba, ben ticaretle uğraşıyorum 2 adet nace kodum vardı, bu sosyal medya gelir vergis istisnası kapsamından da yararlanmak için başvuru yapmıştım dijital vergi dairesinden, daha sonra beni vergi dairesinden çağırdılar gittim form doldurduk beraber bankaya verdim bankada ordan gelen tutarlar için otomatik vergilendirilen hesabım açıldı. Google dan gelen bir parayı test ettik otomatik kesti. Buraya kadar her şey normal. Fakat ben vergi dairesinde formu dolduruken 2 adet şık gibi bir şey vardı 1 sosyal medya geliri bir de uygulama kazancı vs diye benim uygulamarımda olduğu için onun ikisinide işaretlemiştim. Geçenlerde muhasebede muhabbet ederken bir baktım benim bir sınıf daha eklenmiş bilgisayar programlama diye bir nace kodu görünüyor. Bu sosyal medya içerik üreten vergis istisanası kapsamındaki nace kodu mu yoksa benim 2. şık şaretlediğim uygulama kazanç vs olan nace kodu mu? çünkü gibden mesaj geldi, nace kodları kendi içinde ayrıldı onları yarın tekrar seçtireceğim mali müşavirime. Bu bendeki bilgisayar programlama nace kodu, vergis istisnası kapsamındaki tüm arkadaşlarda da görünüyor mu? kaldırırsam otomatik vergilendirme gider mi benden