Dostum tam 2 yıl boyunca almanya için uğraştım. şirket kurdum olmadı, davetiye aldım olmadı, sayısız evrak düzenledim neredeyse her yolu denedim eğer böyle bir zamanım var diyorsan uğraşabilirsin. avrupa vatandaşı değilsen yani bulgar kimliği vs yoksa çok ama çok uğraşırsın garantili vize oturum izni geçici kimlik kartı bilmem ne bunlara aldanma bir çoğunu denedim ben. hiç bir sorunum yok ama adamlar vermiyor. başka ülkeleri deneyebilirsin. şu anda başka bir avrupa ülkesine şirket kurup berlin'e şube açtık almanya için zorlamanın bir anlamı yokmuş ki almanya okadarda sandığın gibi bir ülke değil.
sana nacizane tavsiyem okuduğun alan ile ilgili daha önce deneyimin olmalı min 3 yıl ve daha fazlası. sonra branşında bir iş kolunda iş bulup bu arkadaşlar sana davetiye göndericek bu davetiye ile şengen vize alıp gidip almanyadan şahsen çalışma vizesine başvuru yapıcaksın bulduğun şirket senin adına sigortalarını vs yatırıcak gerekli başvuruları yapıcak vs. 1. yol bu ikinci yol ise aile birleşimi yapıcaksın şu an en iyi iki yol bu.
Almanya o kadarda
sandığın gibi bir ülke değil, demeyeceksin. Almanya o kadarda
sandığım gibi bir ülke değilmiş diyeceksin hocam. Bence gelmek isteyen şansini denesin hocam. Sanirim arkadaş başvuruyu Türkiye üzerinden degil, Gürcistan üzerinden yapacak.. Denemekde fayda var.