Herkese merhaba. Birinci web sitemde perakende satış yapıyorum. Bu siteye 2 yıl kadar önce 10 tane toptan satış ilanı girdim. Daha sonra toptan satış için yeni bir site açtım ve tüm toptan satışı o siteden yönetiyorum. Birinci sitemdeki toptan satış ilanlarının google sıralamaları iyi fakat ben o müşterileri tamamen yeni siteme yönlendirmek istiyorum. Çünkü bazı sebeplerden dolayı toptan satış müşterisinin perakende sitede kafaları karışıyor.
Çünkü ben perakende müşterisinin kafası karışmasın diye o ürünlere fiyat yazmadım. Teklif formu seçeneği ekledim. Sorum şu: bu 10 ürünü 301 yönlendirmesi ile yeni siteye yönlendirsem bu eski sitemdeki seo sıralamalarıma zarar verir mi? Zarar gelsin istemiyorum çünkü kör topal da olsa bir şekilde perakende siteden gelen toptan müşterisine ulaşabiliyorum. Tüm önerilerinize de açığım.
Not: ürünlerin hepsinin birebir aynıları yok ama onları da en benzer ürünlere yönlendireceğim. Belki bir iki ürünü 301 yönlendirmesi ile yeni sitemdeki kategori sayfasına yönlendirebilirim.
2.Not: Ürün sayfalarında 301 yönlendirmesi yapmak yerine yeni sitemin url'sini nofollow bir şekilde paylaşabilirim ama inanın insanların okuma alışkanlığı yok. 2 Satır açıklamayı okumuyorlar. Akşama kadar ürün açıklamalarında yer alan bir çok detayı telefonda cevaplamak zorunda kalıyorum mesela.