- Sitenin DNAsı nedir?
- Dalgalanma nedir?
- Hiti nasıl azaltıyor? Herhangi bir bilimsel açıklamanız var mı? Cache devrede ise, tam tersi olması beklenir, ne Google ne de kullanıcı yavaş siteden hoşlanmaz.
- Adsense ile cachein de bir ilgisi yok, kullandığınız plugin ya da çözüm neyse onun düzgün çalışmaması ile ilgili olabilir.
Cache işlemciden, RAMe, diske , disk raid control kartına, işletim sistemi, database, vs her noktada kullanılan bir teknoloji. eğer varsa, kullandığınız problem yaşadığınız çözümü yazın, yoksa yaptığınız genelleme tamamen bilgisayar bilimine aykırı bir iddia.
1. Gelire etkisi %100 kanıtlıdır. Deneyin görün. Bizzat imzamdaki site, ki daha önceki adsense odaklı bir sürü sitemde de aynı şeyi yaşadım. Cachesiz BGBG ortalama 50TL, cache kurdum optimize ettim 1 hafta denedim BGBG 35TLye düştü. Cache kaldırdım geri 50 TLye çıktı.
2. Hite etkisi, siz her yazı eklediğinizde tüm cache temizlenmelidir, çünkü bu yazı wordpresste bir sürü yerde dağıtılacak. Başka yazıların altında benzer yazılarda, Sidebar var ise orada. Cachesi oluşmamış bir sayfaya Google ve ya ziyaretçi girerken normalden çok daha fazla bekliyor. Bu sürekli dalgalandırıyor. Google bazen yavaş bazen hızlı görüyor, bu hızda istikrarsızlık demektir. İstikrarsız site google ile barışık olamaz.
*Şunu unutmayalım, kağnı gibi hostta barınan sitelerden adam olmaz, sitenin hızlı gezilmesi için cacheye ihtiyaç duyulacaksa o hostu atın gitsin.
* Pagespeed insights tüm ışıkları yeşil yakmadan çok istikrarlı büyüme sağlanabilir, bu barizdir. Yeter ki ziyaretçi kaçıracak yavaşlıkta host olmasın.
3. Sitenin bir dnası vardır, açıklaması biraz zor. Optimizasyon ayağına bütün kaynak kodu js css karman çorman hale geliyor. Sayfalar arası geçiş hissiyatı değişiyor.
4. Sürekli ayar değiştirmek cache kullananlarda çok gözlediğim bişey. cache kurunca insan rahat durmuyor. Haftada bir girip bişey değiştiriyor bu da kaynak kodunu komple değiştiriyor.
5. Toparlayacak olursak, hostinginiz hızlıysa, cache kurmadan devam edin. Gelirde ve hitte çok daha hızlı yükselecektir bundan emin olabilirsiniz tecrübeyle sabit.