merhabalar 4 katlı bir binanın üçüncü katında oturuyorum. ev sahibimiz ise hemen üstümüzde 4.katta oturuyor ve oturduğumuz bina komple onun.. Yani Allah kalbine merhamet ve vicdan versin ama insanları ve özellikle çocukları bu derece sevmeyen huysuz bir çift daha görmedim. resmen herkesten uzak izole bir yaşam sürüyorlar ve biraz tersler. 3 yaşındaki oğlum onları görünce resmen arkama saklanıyor..

Ellerinizden öperler 7 yaşında bir kızım ve 3 yaşında bir oğlum var. oldukça uslu çocuklar ve öyle pek gürültü de yapmazlar ama yukarıdaki ev sahibim yaşlı ve eşi ile birlikte sadece iki kişiler. Haliyle de evleri oldukça sakin ve sessiz ve alt kattaki en ufak bir ses bile onlara yansıyor sanırım. evde nerdeyse parmak uçlarımızda yürüyecez yani o derece. alt katımızda da bir aile var ve bizden gayet memnunlar ve gürültü yok diyorlar ama yukarıdaki ev sahibinin eşi sürekli çok gürültü yapıyorsunuz diye resmen eve baskın yapıyor. aşağı gitmeyen gürültü yukarıya nasıl gidiyor onu da anlamış değilim. bir de yaşlıların kulakları ağır işitiyor denirdi) zili çalıyor kapıyı açar açmaz içeri buyur dahi edilmeden içeri dalıyor etrafı kolaçan ediyor falan filan, acayip hareketler işte..

Bugün de öğlen vakti yine kapıyı çalmış aynı şekil buyur edilmeden içeri dalmış ve eşimle tartışmış evden çıkın, çok gürültü yapıyorsunuz diye.. kira kontratı falan yok zaten sürekli yüksek zamlarla belimizi bükmüş durumda.. yani kızım daha yeni birinci sınıfa başladı ve okula daha yeni yeni yeni uyum sağlıyor, okulunun ve sınıfının değişmesini istemiyorum etkilenebilir diye. yakın çevrede de ev bulmam zor. ki bulsam bile nakliye masrafıdır, depozitodur,şudur budur maddi durumlar sıkıntılı zaten bir taşınma durumunu kaldıracak halimiz şu anda hiç yok..

bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz. çıksak bir dert çıkmasak ayrı dert. Çiftin öğretmen bir oğlu var ama o evli ve ayrı bir semtte oturuyor. onunla da konuştuk çok defa ama anne babamın huyu böyle kendi torunlarına bile aynı şekil davranıyor, en ufak bir sese bile hassaslar diyor. bize hak veriyor ama yapacağım bir şey yok maalesef diye kestirip atıyor. ne yapacağımı bilemez bir vaziyetteyim.

tüm detayları yazamadım ama özet böyle ne yapmamı tavsiye edersiniz?

not; 3 senedir oturuyorum burada. bazen kirayı geciktirdiğimiz ve birikmiş 1-2 kira olduğu oldu ama hep arayıp bilgi verdim ve o konuda sorun çıkarmadılar.. sorunun gürültü olduğunu belirtiyorlar..