syst3mown3r adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Emin mısınız hocam şuan ofislerindeyim başka iş mi bakayım
Sene 2013 - 2014 falan. Hiç samimi olmadığım, okulda selamlaştığım bir arkadaş aradı. "Çok güzel bir iş buldum. Direkt sen aklıma geldin, bir görüşelim ama bu işle ilgili kimseye bir şey söyleme. Telefondan anlatamam, yüzyüze görüşmemiz lazım" dedi. Pek ihtimal vermesem de, üniversite okuyoruz ve boş zaman çok olduğu için, "Mega Cafe" adında bir yerin adresini verdi ve oraya gittim. Gittiğim zaman beni çok hoş karşıladılar. Mekanın adı cafe ama içeride farklı sayılarda insan grupları, her masanın ortasında bir laptop, bir şeyler anlatılıyor, sunumlar yapılıyor. Her oluşumun başında bir lider, bir üye ve yeni potansiyel üyeler (kurbanlar).

Neyse, bunun bağlı olduğu lideri geldi. Hoş geldin, hoş gördüm vs. Sana bir sunum yapacağız falan. Oraya kadar gitmişken, tamam dedim ve karşılarına oturdum. Başladılar anlatmaya. Senin adına internet sitesi açıyoruz, sitede istersen ürünler koyup satabilirsin. Senin getirip sisteme soktuğum her kişi başına da X TL para vereceğiz. Onlar anlatıyor ben hesaplıyorum. Hosting 50 TL, Domain 30 TL, tema ücretsiz veya 100 TL. Ortada ürün falan yok. İstersen satarsın, satmak istemezsen birilerini getirip sisteme sokar, komisyonunu alırsın. Her türlü kazanırsın.

Ee dedim, benden ne istiyorsunuz? O zaman iPhone 4 popüler. 1 adet iPhone 4 parası talep ettiler. 29xx TL civarında bir tutar hatırlıyorum. Katılım için bunu vereceksin. Siteni kuracağız, hiçbir şeye karışmayacaksın falan. Onlar anlattı bitirdi.

Dedim ki; "Bu saydıklarınızın hepsi 180-200 TL civarında tutuyor, benden 3k para istiyorsunuz, hayırdır? O siteyi ben size 200 TL'e yaparım." Baktılar ki yemeyeceğim, kıvırmaya başladılar.

Demem o ki; ponzi sistemi bitmez. Sen girersin, verdiğini kurtarmak için rehberinde, sosyal medyanda ne kadar adam varsa arayıp aynı bataklığa sokmaya çalışırsın. Eşin dostun arkadaşın kalmaz. Yarın bir gün gerçekten işin düşer, millet telefonuna bakmaz.

Beni davet eden arkadaşın daha sonra olayın patlamasıyla iyice zarara girdiğini duymuştum. Yüzden gözden düşmesi de cabası..