Merhaba sevgili hocalarım,

Geçtiğimiz Pazar günü, google dan kedi maması araştırdığımda www.zoompet.com.tr adlı petshop sitesinden aradığım mamayı uygun fiyata buldum.

WhatsApp ile al butonuna tıkladım ürün, "Royal Canin Kitten 10 kg. 2000₺ Fiyatı vardı.
WhatsApp ile al dan satıcıya mesaj yazdım anında cevap verdi (ekran ss leri paylaşamıyorum hata veriyor) indirimli olarak 1.700 tl belirttiği iban hesabına maaş hesabımdan gönderdim. Açıklama kısmına da kedi maması karşılığı olarak yazdım.

Pazartesi kargo çıkacağını söyledi ancak bildirim gelmedi. Kendisine yazdım cevap vermedi 3 gün oldu. Sanırım dolandırıldım. Bankam ile görüştüğümde iban hesabına kendiniz gönderdiğiniz için bişey yapamayız dediler.

Şimdi ben bu kansızı şikayet etmek istiyorum meblağ belki çok büyük değil ama bu internet üzerinden d*landırıcılık yapmayı ekmek teknesi, olarak görüyor bu şekilde kim bilir kaç tane daha kurban düşüyor ağına.

Aramızda hukukçular da vardır şimdi ne yapmalıyım hangi adımları izlemeliyim? Elimde hesaba havale yaptığım açıklamalı dekont, alıcının ad soyad ve iban bilgileri WhatsApp görüşme kaydı mevcut. Bunun yakalanmasını ve ceza almasını nasıl sağlayabilirim?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.