j0sef adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi sitende de iade var ancak belirli bir şart koşabiliyorsun müşteriyi önden bilgilendirerek. Trendyolda yanlış sipariş verdim , vazgeçtim gibi saçma nedenlerle iade geliyor ve kabul etmek zorundasın. Ama kendi websitende kabul edip etmemek sadece senin kararına bağlı. Trendyolda ise tamamen trendyolun kararına bağlı. Örneğin müşteriye bir ürün gönderiyorum tamamen sağlam şekilde amam ürün bedeni küçük geliyor yırtıyor sonra hop geri gönder ürün kusurlu geldi diye. Reddediyorsun ürün kusurlu gönderilmedi diyorsun. Trendyoldan sana kamera kaydıyla kanıtla diyor. Ben de kamera imkanı da var atıyorum kamera kayıtlarını Barkod okunamıyor diyip iadeyi onaylıyor. Sonuç 2 kargo + ürün maliyeti + işletme maliyetleri bakın bu zararlar hiç ürün satmadan olan zararlar.
Hocam 2. konu ile alakalı haklısınız ancak 1. konu ile alakalı düşünceniz yanlış. Bunun önceden bilgilendirmesi vs. gibi bir durumu yok. Kullanıcı siz sitenize ne yazarsanız ne belirtirseniz belirtin hiç bir gerekçe göstermeden iade yapabilir bu onun hakkı. Ama evet 2. konu hakkında söyledikleriniz doğru.