Shorty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
xDrive ürün kalitesi konusunda çok sıkıntılı zaten resmi sitesini incelerseniz ürünlerinden çok yedek parçalarının satışta olduğunu görebilirsiniz, diğer markaları kullanmadığım için yorum yapmayacağım.

2021 de xDrive ın RGB ışıklandırmalı koltuğunu aldım

1) Adaptör ile çalıştığı için koltuğun yanında prizle dolaşmam gerekti ben bunu pilli düşünüyordum akıl alır gibi de değil zaten adaptörle çalışması o konuda baştan eksiye düştük, araştırma eksikliği
2) Oyuncu koltuğu sonuçta yeri geldiğinde 8-10 saat üstünde oturuyoruz ilk yaz sonunda terleme gibi etkilerle deri çatlamaya başladı mecburen daha fazla zarar vermeyelim diye oturma kısmına yastık koyduk.
3) Oturma kısmı Ağırlıktan dolayı zamanla dikişlerden patlamaya başlıyor bunu daha garanti kapsamındayken yaşadık İzmir bayisi bu konuda sağolsun değişimini yaptı alt tarafın fakat garanti kapsamında yapmıyorlar biz bir tanıdık vasıtasıyla bayiye verilen yedek parçalardan kayıtsız yaptırdık.
4) Zamanla her yerinden gacur gucur ses yapmaya başlıyor ve aşırı can sıkıyor DC de bazen mikrofondan gidiyor nerden geldi o ses ahahha ihihi açıklayamıyorsun

Toplam da belki 2 sene ya kullandım ya kullanmadım sonra gittim Ikea dan rahat bir ofis koltuğu aldım emin olun alacağınız o ürünlerin yarı fiyatına daha kaliteli ve konforlu bir koltuk aldım, xDrive da bodrumda ki depoda öylece parçalanmayı bekliyor
Şuan ki piyasa içler acısı gerçekten. Gaming koltuklar da ortası yok ya ucuz ya yüksek var ortalama f/p kavramı yok.

Ikea fiyatları: LINK adam gibi elle tutulur çalışma sandalyeleri / koltukları 10 bin TL ve üzeri.

Oyuncu koltukları içinde aynısı geçerli 10 bin TL ve altı koltuklar genellikle kronik parça sorunları bol olan segment oluyor.

Bu arada deri koltuklar kumaşlara göre daha konforlu ama deri koltuklar da ki deforme sorunları çok fazla olduğu için tercih edilmiyor artık.

Kumaş koltuklarda ise hawk markası hakimiyet kurmuş durumda. Daha önce deneme şansım olmadı ama hawk fab v4 kumaş ile xdrive 15'li plus kumaş modeli arasında kalmıştım tercihimi bu xdrive tarafında kullandım sebebi şu;

Kumaş sektöründe hawk hakim ama kullanıcı yorumlarında genellikle mutfak sandalyesinden hawk serisine geçen herkes övmüş ama muadil ürünlerden hawk serisine geçenler beğenmemiş konfor ve rahatlık açısından çok eleştiri almış.

İlla ki başarılıdır fakat uzun yıllarca kullanınca o süngerin dayanacağını düşünmüyorum bu yüzden aldığınız ilk günden itibaren ortopedik güzel bir minder ve kol pedi ile kullanılması daha sağlıklı.

Bu arada >anlık< tekrar inceledim ekşi de hawk yoğun eleştirilerin hedefi olmuş aynı şekilde xdrive markasının yorumlarını da okudum eleştiriler daha az biraz garip.

Öçlülerini de kontrol ettiğim de hawk fab v4 1-2cm farkları ile xdrive 15'li serisinden büyük ama gözle çok fark edileceğini düşünmüyorum. Genişlik biri 53 biri 51 mesela ama kilo problemi olanlara iki modeli de önermem tüm markalar mesela boy 190cm kilo 130kg limitlerine kadar destekler diyorlar ama kolçaklar ve koltuk yan kavisli destekler yüzünden kalçalarınıza baskı yapar o yüzden önermem.

Onun haricinde xdrive markasına güvendik bakalım. Hangi markayı alırsanız alın eğer 15.000TL altında konfor istiyorsanız deri koltuk tercih edin. 15.000 TL altında uzun süre kullanım istiyorsanız full kumaş tercih etmeniz sağlıklı olur.