Herkese Selamlar,
1 Şubat itibariyle 2 shorts kanalına başladım. Bir terslik yaşamazsam 2 kanalında PK sını 30 gün içerisinde açıp min 100 B aboneye ulaştırmaya çalışacağım.
Bu tüm süreci sizlerle gün gün paylaşacağım. Elimden geldiğince her gün konuyu güncellemeye çalışacağım. Maalesef ki gerçekten bilgili insanların dışında kulaktan dolma bilgilerle eğitim satan insanları gördüm.
Bu durum gerçekten üzücü. Youtube yeni başlamış kişilere yardımım olucağını düşündüğüm için böyle bir konu açtım.
Bu serüvene 3 kanal ile başladım fakat iş yoğunluğumdan dolayı 2 kanala düşürmek zorunda kaldım ! Her gün saat 13:10'da konuyu güncelleyeceğim !
NİŞ:
BİLGİ (
CTA NİŞİ DEĞİL )
DİL:
İNGİLİZCE !! VPN KULLANMIYORUM !! GÜN 1: 19 Ocak'ta kanalları açılışını yaptım. 1 Şubat'ta kanallara ilk videolarını yükledim.
GÜN 2: Kanalları dinlendirdim ilk gün çok çalıştılar
GÜN 3: 3 Şubat'ta yeni videoları yükledim, farklı bir etkileşim denedim olumsuz sonuç verdi ama sorun yok devam
GÜN 4: Kanalları tekrardan dinlendirdim.
GÜN 5: Kanallara yeni videolarını yükledim. 2.kanal ivmelenmeye başladı, diğerler kanallarında ivmelenmesi için etkileşim eksikleri var. Etkileşimide video içerisinde kurgu düzeni ile çözeceğimi düşünüyorum.
GÜN 6: Bugünden itibaren ara vermeden hergün video yüklemeye başlayacağım.
GÜN 7: 2.kanal beklentimin doğrultusunda istediğim ivmeyi yakaladı kitlesini buldu. Kısa zamanda iyi abone ve izlenme getirecektir.
1.Kanal ise etkileşim tarafında eksiği vardı dünkü yüklediğim video ile onuda çözdüğümü düşünüyorum. Onunda 2-3 gün içerisinde ivme kazanmasını bekliyorum.
Bu gece yeni videolarını yükleyeceğim.
GÜN 8: 1. Kanal dün dediğim gibi etkileşim eksiğini gidererek ivmelenmesini bekliyordum nitekim öyle oldu fena sayılmacak izlenme ve abone getirdi. Dün video yüklemedim kanalı dinlendirdim.
2.kanal bekletimin doğrultusunda yukarı tırmanmaya devam ediyor. Dün bu kanalada video yüklemedim dinlendirdim.
Not: Çok video yüklemek çok izlenecek anlamına gelmiyor. ( Bazı kategoriler hariç ) Kanalı doğru analiz ederek ilerlemek çok önemlidir !! GÜN 9: Oda bana karşı boş değilmiş ( Youtube )
Dün 1.kanala yüklediğim videoda benim dikkatimden kaçarak blurlamayı unuttuğum 2 saniyelik bir sahne yüzünden maalesef topluluk ihtarı yedim.
İtiraz ettim ama sonuç alamadım. Sahnede animasyonel olarak bir böcek kişinin ayağının altında eziliyor.
Bu durum benim için bir sorun değil youtube'un bana karşı boş olmadığını görmüş oldum

Video kaldırılmasına rağmen idare eder derecede izlendi. Ayrıca görsele kanalın TOP 10 izlenme aldığı ülkelerin istatistiğini ekledim
Not: Topluluk ihtarı yemem PK açılmasına ENGEL DEĞİL !
2.Kanal ise fena gitmiyor onda şuan için ilerleyiş gayet normal. Bugün içerisinde 3 M izlenmeyi tamamlayacak ve PK için ön başvuru şartları tamamlanmış olacak.
Fakat izlenmelerin yansıması 5 gün geriden geldiği için önümüzdeki haftasonu anca PK ya gönderebileceğim.
Bu kanal içinde görsele TOP 10 izlendiği ülkelerin istatistiğini ekledim.
*Artık her 2 kanalında kitlesi oluştuğu için topluluk kısmında gönderiler paylaşmaya başladım. Topluluk kısmını önemseyin, youtube sever kitle ile etkileşimi* Gün 10: 1.Kanal aynı rolantisinde devam ediyor. Dünkü yüklediğim video pek izlenmemesine rağmen yine ivme kazanarak ilerliyor. İlerleyen süreçte hafifte olsa bir düşüş yaşayıp tekrardan kendini toparlayacağını düşünüyorum
Bu serüvene başladığımızdaki hedefi olan
100 K aboneye
10 günde erişmiş olacak. Fena sayılmayacak bir süre bence daha erkende olabilirdi.
Diğer hedef olan PK yı açmak için Kalan 20 gün içerisinde 8 M izlenmeyi tamamlamaya çalışacağım.
2.Kanal beklediğim gibi yükselerek ilerlemeye devam ediyor. Dünkü yüklediğim video beklentimin altında izlendi ama sorun değil. Bu kanalda hedefi olan
100 K aboneye
10 günde erişmiş oldu ve 3M PK için ön başvuru şartlarını tamamladı
Önümüzdeki 10 gün içerisinde kalan 5 M izlenmeyi tamamlayacağını düşnüyorum. İzlenilen ülkelerin istatistiğini paylaşmaya devam edeceğim. İzlendiği ülkeler hiç fena değil buda iyi bir RPM değerine sahip olacağını gösteriyor.
Gün 10 : Ara Güncelleme !!
2.Kanal algoritma mağduru oldu ve yaş kısıtlaması yedi, itiraz ettim olumlu sonuçlanacağını umuyorum. İzlenmeye etkisi oldu haliyle bir düşüş yaşadı ama durmak yok

O kadar saçma ki düşünün karlı havada bir kişi yürüyor başka bir eylem yok ve videoya +18 sınır yiyor, ahh youtube ahh az değilsin 😄 Ama neyseki hatası kabul eden youtube +18 SINIRLAMAYI kaldırdı
Gün 11: 1.Kanalda beklediğim gibi hafif bir tempo düşürdü halen yinede ilerlemeye devam ediyor.
Dünkü yüklediğim videoda farklı birşey denedim olumsuz sonuç verdi. Yeni yükleceğim videolar ile tekrardan ivme kazanacağını düşünüyorum.
2.Kanal ise youtubedan gelen +18 sınırlamadan dolayı geçici olarak 5 saat izlenemedi , sınırlama kaldıktan sonra tekrar aynı tempo devam etti, yinede bence izlenme sayısı fena değildi.
Her 2 kanal içinde Plaket onayının gelmesini bekliyorum.
Belirlenen 30 günlük sürenin 3/1 tamamlanmış oldu, Kalan süreçte ise 1.Kanalın 8 M - 2.Kanalın ise 4M tamamlayacağını ayrıca PK ları açılıp ilk kazancı bu ay içinde getireceğini düşünüyorum.
Kazanç görsellerinide paylaşacağım.
Gün 12: 1. Kanal beklentimin doğrultusunda hafif düşük tempo içerisinde ilerlemeye devam ediyor. Aslında bir bakıma iyi oluyor her kanalın bir anda uçuşa geçmediğini kısa zamanda PK şartlarını karşılamadığını görmüş oluyoruz.
Ben sorunlu kanallar ile ilgilenmeyi daha çok seviyorum, çünkü her sorun mutlak bir bilgi getiriyor. Youtube'da her bilgi hazine düşüncesindeyim. Yeni videolarımın henüz tam izlenmemesi sebebiyle izlenme biraz düşük seyrediyor.
Shorts videolarında attığınız gün izlenmedi diyelim bir daha hiç izlenmeyecek anlamına gelmiyor, yakın bir zamanda son yüklediğim videolarda ivmelenme bekliyorum.
2. Kanalımda şuan herşey gayet iyi ilerliyor, bu geceki performansına göre belki video yüklemeyip dinlendirebilirim, 1.kanal için söylediğim videoların sonradan patlaması 2.kanalımda dün yaşandı.
Belki takip edenler arkadaşlar farkında olabilir. Dün yüklediğim video 24 saatte içerisinde 32K izlenmişken , 32.saatte patlama yaşarak şuanda 650 K civarında seyrediyor.
İzlenilen videonun önünü kesmemek önemlidir.
Ona göre kanalı analiz ederek ilerlemek büyük önem taşımaktadır.
Gün 13: 1.Kanal PK için ön başvuru şartlarını tamamladı. 5 Gün sonra başvurusunu yapacağım.İzlenmeleri aynı rolantide devam ediyor, bugün için video yüklemeyip dinlendireceğim
2.Kanal hafif tempo düşürdü gayet normal, bugün için bu kanalada video yüklemeyip dinlendireceğim, yarın itibariyle 5 gün önce doldurduğu 3M izlenme sisteme yansımış olacak ve PK ya göndereceğim. 2 gün içerisinde açılacağını düşünüyorum.
Şuana kadar serüvene baktığımızda bu gece itibariyle 2.kanal
13 Günde
200 K abone ve
10 M izlenmeye ulaşmış olacak.
Gün 14: 1. Kanalın 2-3 gün içerisinde yeni yükleyeceğim içerikler ile tekrardan ivmelenmesini bekliyorum.
2.Kanalın bugün PK başvurusunu yaptım, 2 gün içinde sonuçlanacağını düşünüyorum. Reklamlardan para kazanmam ise 5 gün sonra açılacak, daha öncesinde söylediğim gibi güzel ülkelerden izlendiği için RPM yüksek olmasını bekliyorum.
Reklam gelirleri panele yansıyana kadar 2. kanal ile ilgili bir güncelleme yapmayacağım. Sadece 1.kanalın istatistiklerini güncellemeye devam edeceğim.
Bonus: Türkçe kanal yapımı konusunda oldukça fazla soru alıyorum. Eğer yapabileceğinize inanıyorsanız ingilizce yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Türkçe yapacak arkadaşlar içinde ufak bir bilgilendirici görsel paylaşıyorum. İyi izlendiğiniz takdirde iyi kazanç sağlayabilirsiniz.
Lütfen yanlış anlaşılma olmasın ego amaçlı değil bilgilendirme amaçlıdır !! 1 Aylık Kanaldır.1.KANAL
2.KANAL