Nasıl bir şey istediğine bağlı. Ben memnunum ama elektrik kesintileri çok fazla özellikle kış zamanı. Doğalgaz yok. Kira istiyorsanız ortalama en kötüsü 500 STG olacak (Satın almak isterseniz yeni projeler ortalama 110.000STG den başlar sonu yoktur.). Elektrik de 5000 6000tl gelecek iyi ihtimalle. Araç fiyatları ucuz olabilir ama yaşamı pahalı bir ülke. Kumara, Alkole bulaşmazsanız çok rahat yaşarsınız. Ama bu ikisi olacaksa zorlanırsınız ve en önemlisi tek maaş ile (kktc asgari baz alıyorum) zorlanırsınız.
Uzun süredir hibrit şeklindeyim sürekli git gel yapıyorum ve iki gün önce geldim Ankara'ya fakat Kıbrıs'ın yeri bende hep farklı özellikle şu dönemler kıbrısın en yeşil dönemleri. Bir kere gördüğünüzde, yaşadığınızda vazgeçemiyorsunuz. En azından benim için öyle oldu. Bir amerika planım var eğer olmaz ise temelli olarak dönüş planlarım var Kıbrıs'a. Bazı arkadaşlar vatandaşlık konusuna değinmiş ama 74 öncesi kıbrıslı olmadığınız için alsanız bile çok bir faydasını göremeyeceksiniz o sebeple vatandaşlık için düşünüyorsanız bir getirisi olmaz. Gerçekten isteyerek gelmeniz lazım buraya istemeden gelecekseniz 2.yılın sonunda kaçıyor insanlar.
Düşük ücrete çalışan çok fazla pakistanlı, kamerunlu vb. siyahi ve orta asya kökenli insan var son dönemde. Artmaya da devam ediyor bazı kişiler rahatsız fakat zararsız insanlar çoğu.
Hocam Noyanlar gibi firmaların projelerinde, lansman fiyatlarında yapılacak site alanının içerisindeki 2+1 daireler, 62-64.000 sterlin civarında fiyatlardan satışa çıkarılıyor 😅 Sizin söylediğiniz ücretler daha çok Girne bölgelerinde ve son zamanlarda Tatlısu bölgelerindendir muhtemelen.