Ne o karı kız harçlık meselesi mi yoksa,
Ufak bir hikaye anlatayım sana. Evvelce bir adam varmış, cebinde nakit parası olmadan dışarıya çıkamazmış. Ya ihtiyacım olursa, ya lazım olursa ya ya.. diyerek düşünürmüş hep.
Neyse bu adam bir şekilde çalışmış çabalamış güzel para biriktirmiş ama en sonunda ufak bir hastalıktan tüm çalıştıklarını doktoru ilacı tahlili hepsini harcamış oralara.
Yine dönmüş en başa, yahu demiş, o kadar uğraştım sonunda yanıma yaşadıklarım kaldı, yine parasızlık hoşgeldin.
O vakittir cebini değil gönlünü dolu tutmaya çalışmış. Maddi şeylerin gelip geçeceğini görmüş, hayatı yaşamaya çalışmış.
Yine parası olmuş eskisi kadar olmasa da ama, eskisinden çok daha huzurluymuş.
Ha bana hikaye anlatma boş lafa karnım tok diyorsan da kıtlık modu iyidir derim.
Beyin daha verimli çalışır, iyi kullanabilirsen. Alternatif kaynaklar bulmaya yönelir, daha önce hiç görmediğin kaçırdığın şeylerin farkına varmaya başlarsın.
Bunu iyi kullanırsan o paraların çok daha fazlasını daha kısa sürelerde kazanabilirsin.
Ne kadar erken yaşarsan ve ucuz yollu kurtulursan bu tarz olaylardan senin için çok daha güzel şeyler yoldadır demektir, henüz göremesen de sabret ve gayret et.
Mesele kız harçlık meselesi değil.Ben paranın yarısı borç olduğu için canım sıkılıyor, bu salakligimi kucuklugume cahilligime veriyorum.Güzel nasihatleriniz için teşekkürler.