CanOffline adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ilk 2 monitör 24 inc hocam bilerek aynı monitörden 2 tane aldım yan yana şık dursun diye monitör askı aparatını bunlarda kullanabilirim sanırım ama pivot özelliği var 2 monitördede en sağdaki 32.inc onda pivot yok birde o curved dizilim olarak ne önerirsiniz acaba 32 inc i ortaya alıp diğerini sağ veya sola almam mantıklı olur mu böyle yapmak istersem sanırım 2 askı aparatı almalıyım
Bu tamamen sizin kullanım şeklinize bağlı. 32 inç bir monitöre en az 80 cm geriden bakmam gerekiyor ki her yanına hakim olasınız, yanlara 24 inçleri koysanız bile 80-90 cm uzaktan 24 inçte görmek ve çalışmak bence kolay değil. 3 monitör kullanımında ortada en fazla 27 inç olmalı bence, kenardakiler ihtiyaca göre 22-24 olabilir. Eğer ortadaki ana monitör 24 inç ise üstüne ve yanlara başka 22-24 incler koymak çok mantıklı olacaktır.

34 inç ultra geniş 21:9 monitörün yatay açısı 80 cm geçiyor, 70 cm uzaktan bakılsa bile monitörün tamamına hakim olmak zor, onun için yanlara başka monitörler koymak mantıksız oluyor. Hemde tepkime hızları düşük ve her oyun ve medyada ideal değil, sadece iş için ideal, ben 29 inç ultra geniş bile düşündüm, 21:9 ama oda mantıklı gelmedi, uyum sorunları yaşanacağı kesin.

Nihayetinde 16:9 27 inç IPS ekranda karar kıldım, yandakiler ise 24, ancak ana monitörüm 24 inç olsa ve yandakiler 24 veya 22 olsa bile çok farketmez, az ileri alırdım hemen hemen aynı işi görürdü. 27 almamın sebebi koltuktan yatarken film ve dizi izliyor olmam.

Kısaca sizin monitör seçeneklerinizi masanızın ebatı, yaptığınız iş, ve nerelerde kullanmak istediğiniz belirler, benim sistemim uzun yılların getirdiği benim isteklerime uygun, sizin için ideal olmayabilir.