250 gr altında drone için satın aldıktan sonra sivil havacılık a faturası ile birlikte kayıt yaptırın. Uçması yasak olan bölgede drone zaten kalkmıyor. Drone haritası üzerinde yasak olan yerler kırmızı alan içinde yer alıyor. Onun için bir problem olmayacaktır.
eğer ki sistem ve kurallar değiştiyse dediğiniz doğru olabilir. Benim bildiğim 250 gr altındaki dronu kayıt ettirmeye gerek yok. Kayıt edilmesi gereken dronu zaten satıcı size belirtir ve sivil havacılık üzerinden size tanımlar veya istek yaparak üzerinize tanımlama yapılır.
Ayrıca uçuşa yasak yani haritada kırmızı işaretlenmiş alanlarda kalkış yapmıyor dron evet, ama sadece uçurabileceğin alan haritada yeşil işaretli bölgedir. Yeşil veya kırmızı işaret bulunmayan alanlarda sivil havacılık ve mülki idareden izin alınarak uçuş yapabilirsiniz. Bu izinleri almak için ise gerekli belgeler; dron pilot sertifikası ve dronun verebileceği zararları koruma amaçlı yapılan sigorta olması gerekiyor.
Tabi bunları ben 3-4 sene önce araştırmıştım 2025 yılında güncel kanun nedir bilmiyorum.