Gürcistan benim içinde yaşama hayali kurduğum yer. Türkiyede insan kirliliğinden kurtulmak için ideal.

Gürcistanı ideal kılan 1. özellik sınıra yürüme mesafesinde olması. Yürüme sözü biraz abartı ama, işin çıktığı zaman hiçbirşeyin olmasa bile yürüyerek dahi olsa Türkiyeye geçebilirsin. Başka ülkelerde bu kolaylık bu avntaj yok.

Gürcistan 2. özelliği, çok küçük bir ülke olması dolayısıyla ulaşım çok kolay. Dolmuşlar inanılmaz ucuz, metro da öyle. İster şehirlerarası ister şehiriçi olsun.

Batum ve Tiflis turizm merkezi olduğu için çok pahalı. Ancak diğer küçük kasabalarda gıda fiyatları çok ucuz. Ciddi bir fark var.

Hintli müslümanlar gürcistandan çokça toprak almış zamanında. Adamlar işinde gücünde olduğu için hoşgörü ile karşılıyorlar. Gürcülerin düşmanca tavır sergilemesi biraz tuhafıma gitti. Belki de Batum ve Tifliste insan kalabalığı yüzünden. Bizim türkler çok sorun çıkaran kibirli insanlar.

Eski ve fakir bir ülke olmasına rağmen Gürcistan binaları kasabaları bence çok güzel. İnsana masalsı bir huzur veriyor. Ahıska Borjomi ve Tifliste birer gün bulundum. Doğa ve tarih severler için ideal.

Türkiyede kasabaların hemen hepsi neredeyse birebir aynı. Gerçekten güzel yerler çok nadir ve oralar da çok pahalı. Gürcistan ise gezdiğim kadarıyla insana doğallık ve ferahlık veriyor.
Bazı yönlerden Türkiyenin 50 yıl eski hali deniliyor. Ancak o 50 yıl önceki halin doğallığı temizliği var.

Türkiyede silah seslerine korna seslerine tartışmalara alışmış insanlar Gürcistanı sıkıcı buluyor. Komik. Bence hiç gitmesinler. Oralar daha fazla kirlenmesin.