alatli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar değerli dostlar,
Sunucu önerisi isteyen bir arkadaşa, kullandığım ve memnun olduğum bir global firmayı önermem üzerine mesajım silinmiştir.

Neden olarak ;
R10.Net üyeliği bulunmayan, forumda temsil edilmeyen firmalar için refli refsiz ticari konu açmak, öneride bulunmak ve tavsiye etmek yasaktır.

Kullandığımız, önerdiğimiz firma, proje, site vs şeyler için insanlara öneride bulunmanın forumda temsilcisi bulunmaması ile nasıl bağdaştırıyorsunuz. Bunu tam olarak anlamış değilim. Burasını bir yardımlaşma formu olarak görüp, ona göre bilgileniyoruz yada bilgilerimizi aktarıyoruz.

Eğer burası forma üye olan firmaların tekeli haline geldiyse, bunun adaletli olduğuna inanmıyor, bu forum kuralını kınıyorum.
Vay be durum buraya gelmis demek

Bunun cok basit bir sebebi var. Site isleri, Adsense Turkiye'de bitme noktasina geldi. Google yaptigi guncellemelerle para, saglik, teknoloji, seyahat ve daha bircok sektorde artik etkin otoriter ve en onemlisi yetkin siteleri sonuclarda cikarmaya basladi. Eskiden 2-3 siteden derledigin yazi ile makale yazip hit aliyor ve kazanc saglayabiliyordun. Simdi ise saglik aramasinda sadece hastane siteleri cikiyor, para ile il;gili konularda inanilmaz otoriter disinda yer bulamiyorsunuz. Zaten bu sitede yazanlar da ekonomist oluyor. Hal boyle olunca kazanc saglamak zorlasti. En karli %70'lik kategori elden uctu gitti geriye cop konular, TBM'si dusuk alanlar kaldi. Bu durumun sonuclarini gozlemlemek cok kolay. Google Optimizasyon, Adsense kategorilerine bakiyorsun konu bile acilmiyor, mesajlara cevap dahi atilmiyor. Hosting satislari durma noktasina geldi. Tema ve eklentiler satilmaz oldu. Bu yuzden boyle bir karar alindigini dusunuyorum. Cunku pasta kuculdu. Hetzner gibi fiyat ve performans firmalarina yaklasabilmeleri ve rekabet etmeleri cok zor. Bu yuzden bu tarz kisitlamalarin geldigini dusunuyorum.

Yakinda Kadence, Blocksy, Astra gibi temalara da kisitlama gelirse sasirmam. Keza onlarinda forumda temsilciligi ve Turkiye'de subeleri yok. Sonucta bu kadar yerli tema ureticisi varken, bunlar kollanmak istenebilir ve yasaklanma soz konusu olabilir.

Turkiye genel olarak cok kotuye gidiyor. Vergi uzmani Ali Tezel, Turkiye 2040'ta emekli maasi odeyemecek duruma gelecek diyor. Bu yil emekli olanlar %25 daha az maas alacaklarmis. Ulke coktukce cokuyor, hangi onlem alinirsa alinsin, fayda etmeyecektir.

1-2 sene once tema zamlarini takip ederdim. Bir ara yanlis hatirlamiyorsam 150 liraya satilan temalar 400 oldu. Bu sene zam gelecegini sanmiyorum. Taban fiyatlarda zam olur mu bilmiyorum, cunku satilmama durumuna geldi.

Ben foruma zevk olarak takiliyorum, cok keyif aldigimi soyleyemem cunku bilgi paylasimi yok. Bir kitle kraldan cok kralci davraniyor. Uzman olmayanlar uzmanim diyerek hizmet satiyor ve alicilar bundan zarar goruyor, dolandirilmalar cok fazla. Saticilar her yerde konu acarak forumu copluge cevirmis durumda. Bunlar duzeltirlmiyor ustune gidilmiyor ama saticilari korumak amacli onlemler aliniyor. Bir noktadan sonra hicbir onlem fayda etmeyecek.

Fazla bir beklentin olmasin dostum. Kafani dogitmak istiyorsan Reddit oneririm.