Arkadaşınız hayalleri için memuriyeti bile bırakmış. Büyük risk, çoğu insan yapamaz bunu. Kaybetmiş, nasibini zorlamış ve en azından kendisine yetebilecek bir konuma gelmiş. İnşallah bundan sonra da geliri katlanarak artar.
Yalnız bu kadar azimle henüz başlangıç noktasına gelebilmiş. Biz hep o 1 kişileri duyuyoruz; arka planda kaybeden veya ortalamada kalan 1000leri göz ardı ediyoruz. Maalesef çoğunluk her zaman kaybedecek ve ortalama hayatlar yaşayarak ölecekler. Ya yanlış ata oynayacak, ya nasibi olmayacak vs. Hayat çetrefilli bir olgu.
Konu başlığını esnaflık düzeyinde ele almak istemiyorum. Evet, talih cesurlardan yanadır ama şu durumlar ölçüsünde:
- Sizi güç sahibi yapacak büyük işlere fokuslanmak,
- Motivasyon yerine disiplini benimsemek,
- Mantıklı riskler alabilmek,
- Uykunun bile bedelinin olacağı bir hayatı yaşamak,
- Dostlarınızın, networkünüzün, sizin için çalışanların ve kullanabileceğiniz insanların olması.
- Girişimci, yatırımcı, lider bir ruha sahip olmak,
- Reddedilince kaybettim demek yerine, neyi yanlış yaptım gibi bir yaklaşımın olması, her durumda olumlama.
- Kriz anlarını fırsat olarak görmek, dönemsel trendleri tespit edebilmek,
- Genetik faktörler,
- Şans.
Bunlar varsa para kazanırsınız, bir şeyleri pazarlayabilecek gücünüz veya ilişkileriniz olur. Her şeyi yapabilirsiniz. Tarih sizin de isminizi yazabilir.