Hocam öncelikle sakin olman gerekiyor. 2 gündür aynı sorunu yaşıyorum. Hepsi burada ödemesi yüzünden icraya verdiler. Muhtemelen aynı hukuk bürosundan arıyorlar senide Çağlayanda EL*** Hu***
Seni arayıp rahatsız edenler avukat değil çağrı merkezi çalışanı hepsi. İnsanlara baskı yaparak korkutarak ödeme almaya çalışıyorlar. Bugün sabah 09:00 itibari ile aramaya başladılar beni. 09:30'da telefonu açıp şuanda hukuk bürosuna geliyorum orada konuşuruz diyerek telefonu kapattım. 10 dakika sonra aynı kişi tekrar arayarak ödeme yapmaya mı geliyorsunuz diye beni yokladı. Fakat ödeme yapmaya değil konuşmaya geliyorum diyince hımm humm yapıp kapattı. Tabi ki gittiğimde telefonda konuştuğum kişilerden farklı biri geldi karşıma. Gayet kibar ve güzel bir şekilde derdimi anlattım şuanda tek seferde kapatamayacağımı ve ne yapabiliriz diye konuştum. 2 dosyam vardı düşük olan dosyayı kapatmamı istedi ve 1 hafta süre verdiler. Yüksek olan dosya içinse ödeme yapmaya gittiğimde protokol yapabileceğimizi söyledi. Örn: 1.ay 15bin ödeme 2.ay 15bin ödeme 3.ay 25bin ödeme gibi. Bu şekilde dosyalarımı kapatacağım. Tabi ki bu süreçte maaş haczi gelecek ona engel olamıyorlar. Ayrıca ne kadar geç ödenirse faiz işlemeye devam ediyor. Maalesef önünü alamıyorsun.

1-Eve hacze gelemezler gelselerde bir şey alamazlar. (Google haritalardan sokak sokak gezip adresimi inceleyip. Mavi apartman, demir kapı dün geldik diye söylediler. Bugünde yarım saate geliyorlardı gelmediler.)
2-Ailenden birilerini arayabilirler eğer böyle bir şey olursa hemen kişisel haklarını koruma kapsamında böyle bir şey yapamayacaklarını onlara hatırlat.
3-Her konuşmayı kayıt altına al. Fakat konuşma başlarken şuanda konuşmaları kayıt ettiğini dile getir haberleri olsun.
4-Maaşına haciz gelecek, fakat işten çıkarılma gibi bir şey söz konusu değil.

2 gündür yaşadığım deneyimler bu şekilde. İnşallah en yakın zamanda bu şekilde derdi olanlar rahata kavuşur.