Zaferdnx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, panik yapacak bir şey yok. Üzerinize kayıtlı araba, arsa gibi mal varlığınız yoksa endişelenmenize gerek yok.
Borç 17.000 TL olabilir ama dosya masrafları, avukat ücreti gibi eklemelerle şişirilmiş olabilir. Ancak telaşlanmayın, bu duruma itiraz etme hakkınız var.
📌 İcra Süreci Nasıl İşler?
1️⃣ İcra işlemi başladığında evinize resmi tebligat gelmesi gerekir. WhatsApp veya benzeri yollarla gönderilen mesajlar bağlayıcı değildir. Resmi tebligat elinize ulaşmadıysa endişe etmeyin.
2️⃣ Eğer tebligat elinize ulaşırsa, içeriğini dikkatlice inceleyin.
  • Borç tutarınıza uygulanan faiz oranını ve ek masrafları kontrol edin.
  • Eğer yanlışlık veya haksız ekleme varsa 7 gün içinde borca itiraz edebilirsiniz.
3️⃣ Mal beyanı çok önemli!
  • Tebligat elinize ulaştığında 7 gün içinde mal beyanında bulunmanız gerekir.
  • Eğer üzerinize kayıtlı mal yoksa bunu beyan edin.
  • Çekirdek aile iseniz ve evinizde başkasına ait önemli eşyalar varsa (örneğin faturası babanıza ait bir masa, bilgisayar vb.), mal beyanında bunları açıklayabilirsiniz.
📌 Haciz Süreci:
  • Öncelikle maaşınıza haciz uygulanır ve maaşınızın 1/4’ü kesilir.
  • Eğer bu miktar borcu kapatmaya yetmezse, diğer haciz işlemleri gündeme gelebilir.
  • Aynı türden birden fazla eşya yoksa ve temel ihtiyaçlara yönelikse haczedilmez (örneğin, bir adet buzdolabı, çamaşır makinesi vb.).
📌 Ne Yapmalısınız?
  • Sürecin bu aşamaya gelmemesi için karşı tarafın avukatıyla iletişime geçin ve borcu taksitlendirme talebinde bulunun.
  • Taksitleri ödeyemezseniz, 3 aya kadar tazyik hapsi uygulanabilir. Bu yüzden ödeme gücünüze uygun bir plan oluşturun.
👉 Özet: Panik yapmayın, süreci iyi yönetin. Gelen tebligata göre hareket edin, borca ve ek ücretlere itiraz hakkınızı kullanın. En önemlisi, avukat ile anlaşarak yapılandırma yapmaya çalışın.

Not: Karşı taraf avukatı, icra olayını kişiselleştiriyor veya bu tarz ithamlarda bulunuyorsa, Baroya şikayet dilekçesi oluşturun. Benim bankaya borcum vardı, banka avukatı geldi ve bana "İyi, böyle borç yap, ama ödeme" şeklinde bir ifade kullandı. Tepki gösterdim, sonra konuyu farklı bir yöne çekti. Merdivende temu'dan aldığım kamera vardı, ses ve görüntü kaydını temin ettim, yanımda annem de vardı. Şikayet dilekçesi yazdım, avukata kınama cezası verildi. O zamandan beri ne geldi ne de sordu.
Hocam ben bir durum için şehir dışındaydim tebligatlar geldikten 6-7 gün sonra baktım . Yani şuan 15 günü oldu . Ama iş yerine hala bir tebligat gelmedi . Maaştan haciz uygulanması için . Yani dediginize göre itiraz edemeyecem . Avukatlarına da direk bağlanmıyor ne olduğu belli olmayan bir kaç kadın çalışana baglaniyor oda tehditler savuruyor en sonda konuşmamda kapatinin şunun telefonu iş yerine ulaşın işten cikartma başvurusu yapalım deyip yüzüme kapattı . O derece terbiyesiz ciddiyetsiz insanlar .