Onceliginiz avrupa yakasinda kalmak olsun. Istanbul havalimanindan ister Besiktas meydan'da inin ister Taksim'de. En azindan o aralikta turlayabildiginiz kadar turlarsiniz. Anadolu yakasina gecmeyi dusunmeyin derim, her ne kadar vapur vs. olanaklari olsa da havalimani icin servisle gidecekseniz yine trafik cilesi cekeceksiniz. Ben sizin yerinizde olsam havalimanindan servise biner Besiktas'ta inerim, hem deniz havasi alirsiniz hem de yakin civarlarda dolmabahce - karakoy - taksim - galata - ortakoy - bebek turlamis olursunuz.
keyifli turlamalar.
Gündüz Sultanahmet, müzeler, Eminönü çarşı; Akşam Taksim'de yemek, bar, canlı müzik ve kapanış.
Süleymaniye nargile derdim ama çok bozdu oralar.
karaköy eminönü taksim beşiktaş vapurla kadıköy üsküdar civarı gezilebilir 1 günde
Abi Eminöne git direkt. Çık yukarı Sultan Ahmet'e doğru. Gir Gülhaneye. Hemen Gülhane'nin giriş sol tarafta bi edebiyatçının müzesi vardı. Orayı gezersin beş dakikada. Sonra yine Gülhane'nin içinden çık yukarı, önce İstanbul Arkeoloji müzesini sonra da Topkapı sarayını gezersin. Gülhane'nin biraz Yukarısında Ayasofya camii var oraya girersin.Yine o civarda Yerebatan sarnıcı var orayı gezersin. Yukarda Sultan Ahmet camisi var oraya girersin. Bir günü doldurmak için buralar yeterli. Tarihi de seviyormuşsunuz zaten. Tam size göre bir gün olur.
kız kulesinin önünü yeni üsküdar belediye başkanı çok güzel yeniledi fotoğraf cekilmelik geniş bir alan var tekne ile kız kulesine gidebilirsiniz ama fiyat biraz pahalı ve sizin için vakit kaybı olabilir.
Tarihi yarımadayı gezin, Karaköy-Galata-Taksimi gezin, Beşiktaş-Ortaköyü gezin. Buralar adım adım gidilimce birbirine yakın
O zaman Sultanahmet civarını gezin isterseniz.
Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan, Gülhane, Heykel Müzesi, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, vb.
Kısa zaman diliminde, çok yer görmek istiyorsanız tur aşağıda
Eminönü turu(mısır çarşısı,tahtakele ve hanlarda turlayabilirsiniz extra olarak yeni camii ve Süleymaniye Camii var
Eminönünden Tramvayla 2 durak sonra sultanahmette inip. Sırayla
Sultanahmet camii
Ayasofya
Binbirdirek Sarnıcı
Yerebatan Sarnıcı
Gülhane Parkı
Topkapı Sarayı
Ordan
Tekrar eminönü gidip 1 saatlik boğaz turu(akşam saatine denk getirin)
Tur dönüşü galata köprüsü altında balık ekmek yemeyi unutmayın dün levrek yedim 150-200tl ekmek arası fiyatlar makul
teknelerde yerseniz bol kılcıklı olur restaruantta kılcıksız yersiniz

iyi gezmeler
sabiha gökcenden se ucak eminönüne gelince sirkeciden marmaray ile üsküdara gidin orada kız kulesinide görmeyi unutmayın
Havaalanından metroya binerek 20 25 dakika içerisinde zincirlikuyu metroya erişebilirsiniz hocam
çok uzaklaşma ucağını kaçırırsın burası istanbul ineceğin yer bir ucu gezilecek yerler diğer ucu,
Gezilecek o kadar çok yer var ki Bence halkalı tarafına gel oradan marmarayla sabah karşıya geç üsküdar tarafında deniz manzaralı bir klahvaltı yap kadıköyü falan gez moda git öğleden sonra tekrar marmarayla sultan ahmet emin önü yap orada zaten baya vakit geçer dönüşytte de yeşillköy yada florya yaparsın auq florya var akvaryum falan oraya gidebilirsin orada da sonra lünparka gidersin oradan meşhur dondurmacı var yaz kış full çekiyor oraya uğra sonra geri marmaya halkalı oradan da havaist ile havalimanı öbür türlü pek yer gemezsin ve günün heba olur trafikten perişan olursun.
Hocam indiğinde nereye gideceğine bağlı eğer indiğin bölgede kalacaksan İstanbulu boşver ver edirne daha yakın
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tavsiyelerinize dayanarak bir liste hazırladım, listeme göre gezeceğim inşallah.