RuzgarTasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ramleri sök bilgisayara güç ver. 10 15sn bekle. Sonrasında tek ram takıp sistemi aç. Büyük ihtimalle açılır. Eğer olmazsa clr_cmos ve ya jbat pinlerini bulup bios pili takılı iken 10sn kadar kısa devre yaptır. ilk dediğim de mutlaka çalışır. sorunlu parça yok ise
cetinkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kasa da statik elektirik var gibi duruyor , kasayı prizden çıkarıp açma tuşuna 10 saniye basılı tutunuz , bu süreçte statik elektrik boşalacaktır , eğer yine çözülmez ise hddi çıkarıp tekrar açmayı deneyiniz

yine olmazsa clear cmos yaparak biosu sıfırlayın bazen boot etmediği zaman bios arızalı olabiliyor bir kaç kereden sonra düzelebiliyor yedek bios chipiniz yoksa

eğer açılırsa bile normal kullanımla lütfen akım korumalı priz kullanın ve direkt akım korumalı priz hattan gelmelidir
OsmanAkcan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ramleri silgi ile temizle dene olmaz ise başka parçalar var ise onu dene
Cooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sistemi prizden çekip parçaları tekrardan kontrol edin. Yine prize takılmamış haldeyken açma kapama tuşuna 10 saniye basılı tutun bırakın. 1 dk sonra açıp deneyin.

hocamlar hepsini denedim sonuç aynı hdd yi de söktüm fan kablolarını da çıkardım çalıştırdım yine aynı ramleri tek tek denedim bios sıfırlama yaptım pili sök tak, clear cmos yine sonuç aynı