Evet hocam maalesef, Stripe , Wise business , Mercury Bank , Paypal , Stripe hiç biri Türkiye'den açılmıyor. Bizimde Ofisimiz Kayseri'de hocam , hem yurt içi hem de ağırlıklı olarak yurt dışı ödemelerini alıyoruz.
Tüm işlemlerimiz faturalı, Amerika'da Türk CPA lisanslı , IRS Enrolled agent hem müşterisiyiz ( vergi beyanı , muhasebe ) hem de ıslak imzalı resmi iş ortağıyız. Bunu neden yazdım ?
1-Amerika'da Türkiye gibi SSK , Bağkur ,Aylık Muhasebeci ücreti vs masraflar hiç yok , İngiltere şirketi gibi Direktör , adres sıkıntısı da yok. ( bize ağlaya ağlaya gelen Stripe , Wise kapanan hesapların %100 içeride param kaldı kurtarın , UK şirketim çöp oldum diyen uyanıklar ucuza İngiltere şirket kuranlar/olanlar .. ) 2025 'de Amerika'da kurulan şirketler 2026 1 Ocak- 15 nisan arasında Amerika'da IRS vergi beyanı yapıyor .Amerika'da vergi beyan usulü .
Bizim yukarıda belirttiğim muhasebecinin bu sene 1 yıllık beyan hazırlama için aldığı (tüm yasal sorumluluk onda imza attığı için )500$ geçen sene 400 $ dı öyle düşünün.
2- Amerika'da vergi sistemi şöyle, Yıl sonu net cirodan değil net kar'dan hesaplanıyor. Örnek veriyorum yıl sonu 100 K $ ciro yapmışsınız. 50 K $ net kar olsun . %10 vergi ödüyorsunuz = 5 K $. Bu ücrettende Amerika şirketiyle yaptığın tüm faturalı masraflar ödeyeceğin vergiden düşüyor. Ben 2022'de Antalya Rixos otelin bile ödemesini düştürdüm, 2023 Yılında ofis kirasını, kullandığımız yazılımlar tamamı, reklam giderleri ....
3- Amerika Türkiye çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması VAR ! Biz vergimizi Amerika'da düşük vergi olarak ödüyoruz
https://www5.tbmm.gov.tr/tutanaklar/...mc08104312.pdf
Umarım bu bilgiler sizin için faydalı olur.