serdarcal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam R10 ailesi arada kaldığım bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum uzun zamandır Türkiye'nin şartları ortada malum herkes yurt dışına çıkma peşinde ama biraz akıl süzgeçinden geçirip hareket etmek istiyorum ve sizlerinde fikirleri önemli benim için, Evli 2 çocuklu ve kamuda çalışan biri olarak Almanyaya gitme kararı aldık mesleğimden dolayı şartları uymadığı içinde vasıfsız olarak bir aracı firma ile gitme kararı aldım tabi söyledikleri rakamlar uçuk 7000 euro gibi bir para vereceğiz fabrikada çalışacağız ve 2000 euro verecekler ama muhtemelen elimize 1650€ gibi bir rakam anca geçer.

Sonuç olarak 1000 euro kira desek tek çalışanla geçinmek zor 2 çocuk var çocuk parası eşimde parttime çalışsa 2500 olur en fazla...

Gemimeri yakmak gerekirmi bu durumda? siz olsanız ne yapardınız.
Valla konum ve çocuk olarak aynı durumdayız. Benim tüm sülale avrupada. Ben burada azınlık sayılırım. Düşünüyorum hep aklımda ama bir türlü adım atmıyorum. Ne iş yapacaksınız orada, hangi danışmanlık firması yaptı sizin işi? Sanırım lisans mezunlarına iş imkanı sağlıyor Almanya doğru mu?