Uzun olacak biraz 😂

Hocam, soru sorma şekline göre değişir ancak şunları sıralayabilirim:
  1. Türkiye'de olur, en mükemmelii olur.
  2. Yok ama sebepleri bir hayli fazla.Herkes bir neden ortaya koysa, Ortadoğu'ya 4 şeritli yol olur.
  3. Benim fikrim tamamen sosyolojik nedenle yok.

Türkiye birçok girişime geç kalmış ve yakalamaya çalışmış bir ülke. Bazen yakalayamamış, bazen ise gelişmeden haberi bile olmamış. Ve maalesef birçok kez de engellenmiş, buna müsait bir ülke.

YZ gelene kadar ben birçok kalemde teknolojik olarak neden yok diye hep düşünüp durdum.

Açıkçası yukarıda arkadaşlarımızın belirttiği üzere olay yine tüketim mantığında bitiyor. En önemlisi de, "Yapalım" dediğinde eğer olmazsa, bir sorun çıkarsa bu tamamen iptale kadar gidiyor, çünkü güzel ülkemizdeki kimse hatta yapmayı kabul etmiyor.

Sosyolojik olarak bakmamız gerektiğini ise şu nedenle söyledim: Ortalama futbolsever bir vatandaşın 80/dakika sonra 10 dakika kan şekerinin yükselmesi ve futbolculara demediğini bırakmaması ve olay tam da burada bitiyor.

Yanındaki kişi "Siz bunlarla yeniden oynayacaksınız" dediğinde, içinden yanındakine saydırmasıyla maç bitiyor. Aslında tüm olay bu.

Nasıl ki bir iş insanı iş yerine erken gitmekle alakalı saat tartışması yaratıp günlerdir TV konuşuluyor, ardından kendine milyon dolarlık hatta milyarlık uçak alıyorsa, bu isim ki aklında yapay zeka ya da girişim şirketi yok, diğerlerinin de yok.

Sonuçta mantık olarak baktığımızda, ki herkes bu yönde bakıyor: Bir spora ya da yaz festivali oyununa sponsor olmak, 3/5 yazılımcıyla girişim elde etmekten daha hattasız oluyor.

Futbol izleyen bir vatandaş örneğini ise, belirttiğim şekilde, hatta yapmamak üzere, hatta yapmaya ve tepki üzerine verdim.

Zaten günübirlik yaşam döngümüzden dolayı 3/5 ya da 1/2 yıllık mücadeleye girmek bizim için pek mantıklı olmuyor. zahmetli geliyor.

Kısacası, "olmaz" denilen bir şey yok. her şey olur.

Ve en önemlisi sosyolojinin değişmesi ve başlamak gerekiyor.

"Neden olmasın, neden olmaz?" yerine "Yapalım bakalım, hadi başladık" demek gerekiyor.

Yoksa yarın da aynı, yine ve yine aynı olacak maalesef. Bunun politikayla alakası yok.

örnek kendimden. metnin imlasını ChatGBT ile düzenledim 😂 😂 😂