Merhaba,
Son zamanlarda, gerek Facebook gibi sosyal medya platformlarında, gerekse çeşitli forumlarda, üniversite onaylı sertifikalar ve bayilikler verildiğine dair pek çok paylaşımla karşılaşıyorum. Yetkilendirilmiş bir belgelendirme kuruluşunda çalışan biri olarak, ben de bu tür sertifikaları vermeyi düşünüyorum. Ancak bu konuda karşıma çıkan önemli bir sorun var.
Çalıştığını söyledikleri 1-2 üniversite ile iletişime geçtiğimde, kuruluşlarla herhangi bir iş birliği yapmadıklarını söylediler.
Üniversiteler iş birliği yapmıyorsa, bu kişiler ya da kuruluşlar bu belgeleri nasıl verebiliyorlar?
Bu konu hakkında bilgi sahibi olan ya da benzer bir durumla karşılaşmış kişilerin görüşlerini paylaşmasını rica ediyorum. amacım, sektördeki doğru ve yasal uygulamayı öğrenmek ve yasal bir şekilde sertifika sağlayabilmek. İlginiz için teşekkür ediyorum iyi forumlar dilerim.