Bu balon bir gün patlayacak diye en az 10 tane konu açtım burda, ne zaman konusunu açsam ya deli ilan edildik ya da sen matbaaya da karşı çıkardın kesin denildi, neyse bugün noldu peki? Nvidia 600 milyar dolar zarar etti, hisseleri dibin dibine gidiyor..
Meydanı boş bulan chatgpt şirketi, amerikan devletini soymak için trilyon dolarlara ihtiyacımız var diyerek balonu daha da şişirdi, bugün aynısını hatta daha iyisini 5 milyon dolara çinli bir şirket üretti, hatta açık kaynaklı, bildiğin apk dosyası, indir telefona ömür boyu ücretsiz kullan ahahaa😁
Bu sadece bir başlangıç, dediğim yere gelecek yakında, ne demiştik peki? Yapay zeka uygulamaları tamamen copy paste yapan çöp öğütücü makinelerdir, ordan burdan kopyala spamla millete ai yapay zeka falan diye düdüklediler👍 Yakında bu gerçek ortaya çıkacak, hesaplama dışında yaptığı tüm işler yasaklanacak telif haklarından dolayı, o gün tekrar görüşürüz
Neymiş efendim, ai webmaster yaptım, r10.net kopyaladım baştan sona, bir ai apk yapıp tüm sorularınızın cevabı bu apk'da, buyurun aylık 10$, yok öyle dünya
https://webrazzi.com/2025/01/27/cin-...inin-sirri-ne/
Bir şirket 600 milyar dolar değer lkaybedince o sektör ya da şirket yok mu oluyor?
Makine öğrenmesi, big data ve yapay zeka üzerine hiç çalıştın mı hocam?
1) Chat GPT patlamadı. Yeni bir dil modelinin eskisinden daha verimli çalışıp fiyatlama avantajına sahip olması yapay zekayı bitirmez.
2) Çinliler 5 milyon dolara bir halt geliştirmedi. Çin'de devlet stratejik teknolojilerde sanayi casusluğu yapıyor ve özel sektörü sübvanse ederek bu sektörlerde uluslararası rekabeti bozucu davranışlar yapıyor.
3) Deep Seek kendinin chatgpt olduğunu söyleyen yanıtlar veriyor. Yani chatgpt internetteki geniş bir havuzu dil modelini eğitmek için kullanırken görünüşe göre Çinliler kendi dil modellerini eğitmek için kendilerinden önceki dil modellerini kullanmışlar.
4) Yapay Zeka ve Dil Modeli farklı şeylerdir. İşlemci teknolojisi ve makine öğrenmesi ilerledikçe senin gibiler işlerini kaybedecekler ve emeklilik hayatları çok sıkıntılı geçecek.
5) Chatgpt yatırımları ve bütçeyi yapay zeka dil modelini geliştirmek için değil genel yapay zekaya sıçrayabilecek teknolojiye ulaşmak için alıyor.
6) OpenAI adından da anlaşılacağı gibi açık kaynak kodlu bir projeydi ama gelinen noktada stratejik bir hale döndüğü için artık kapalı ve amerikan devleti taradından yönlendirilen bir proje.
7) Herhangi bir teknolojiyi ilk kez imal etmek üretilmiş bir teknolojiyi kopyalamaktan kat kat daha pahalı bir iştir.
Yani ortada henüz patlayan bir şey yok.
Sadece Çinliler benzer bir dil modelini muhtemel devlet desteği ile kat kat ucuza hizmete sunarak OpenAI'ın karlılığını düşürüp genel yapay zeka çalışmaları için bütçelerinin azalmasını ve projenin yavaşlamasını istediler.
Bu bir bilek güreşi.
Bugün düşen hisseler bir ay sonra piyasaya sürülecek başka bir sürüm ile tekrar patlayabilir.
Yapay zeka dil modelleri balon falan değildir.
OpenAI'ın amacı da yapay zeka dil modelinden daha ileri projelerdir.