Selam olsun,
Neden okuduğunuzu sormuyorum yani kitap okuyan arkadaşlarımıza yönelik bir soru değil.
Okumayan arkadaşların neden okumadığını merak ediyorum.
Bir insanın ömrünün 20 30 yılını adadığı bir konuda edindiği bilgiyi, tecrübeyi 100 TL ye alıp okumak varken böyle bir şeyi neden tercih etmiyorsunuz?
Din konusunda konuşanlarla diyalog kurduğumda kuranı okumamış.
Felsefi bir konuda tartışmaya girdiğim kişilerin çoğunluğu en temel akımlardan, kavramlardan bihaber.
Bilim, edebiyat hangi konuda bir konuda konuşsak en temel eserlerden habersiz insanlar...
Yanlış anlamayın bu konuların hepsinde bilgiliyim meselesi değil, kiminde uzmanlık kiminde başlangıç seviyesindeyimdir ama uzman edasıyla konuşan birçok kişinin seviyesi bile yok.
Bakıyorum, dinliyorum, okuyorum herkes yatırımı nasıl yapayım, nasıl kendimi geliştirebilirim diye samimiyetsiz bir telaş içinde.
Ömrünü adadığı konularda edindiği tecrübeleri 100 TL den alıp, bu bilgilere ve tecrübelere sahip olmayı düşünmüyorsunuz.
Neden?
Ben zaten en iyisini biliyorum mu? yoksa kitap okumanın zararlı bir şey olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ah, yoksa sizin de mi vaktiniz yok. Ne meşgul insanlarız değil mi?
Bu konudaki ironi anlamayıp, sen çok okuyorsun anladık deneceğini biliyorum ama düşünün yani imtina edeceğim bir etki alanı bile olmuyor.
En son neden kitap okumaktan vazgeçtiniz?