Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim hocam botta sadece instagram adı geçiyor onun dışında İnstagramin logosunu vs kullanmadım bota gelen üyeleri benim eski smmpanele yönlendiriyordu yani takipçi alma sitesi bot zaten öylece duruyor pekte önemli birşey değil silebilirim hatta. herhangi bir dava açabilirler mi bunlar ben bunu merak ediyorum
Eğer botta sadece Instagram adı geçiyor ve herhangi bir logo veya resmi içerik kullanmadıysanız, bu durum telif hakkından ziyade marka ihlali kapsamında değerlendiriliyor. Telegram'dan gelen bildirim, şu aşamada bir dava açılmasından çok, içeriğin kaldırılmasını isteyen bir "cease and desist" (dur ve kaldır) talebi niteliğinde. bu talebe uygun olarak botu silmeniz veya Instagram adını içeren unsurları kaldırmanız halinde hukuki süreç başlatılmaz. Ancak markanın izinsiz ticari kullanımına bağlı olarak şikayet sahipleri zarar iddiasında bulunabilir, bu yüzden sorunu hızlıca çözmeniz ve gerekli adımları atarak ileride benzer durumlarla karşılaşmamak için markalara ait unsurları kullanmaktan kaçınmanızı öneririm.