Merhaba,

24.12.2024 tarihinde buradaki açmış olduğum konu sebebiyle bana PM yoluyla ulaşarak site satın almak istediğini belirten Mhr rumuzuna sahip kişiye 73 tane site sattım ve 23k bana borcunu ödemeyerek dolandırmış ve forumdan süresiz olarak banlanmıştır.

Akabinde ise forumda eren diye bir kardeşim var yüz yüze tanıdığım değerli bir kardeşim onun incelemesine takılarak multi üyeliği olan @KeywordHizmeti rumuzuna denk gelerek forumdan süresiz olarak bunu da banlattırdık. Zaten bu kişiler forumda toplam 16 farklı rumuz kullanarak bir çok insanı dolandırmış ve insanların emeğini vermeyerek mağdur etmiştir.

Buradaki yer alan konuda da durumu daha evvel detaylı bir şekilde belirtmiştim. Bu arkadaşa ben güvenerek tüm alan adlarını transfer ettim ve 66k ödeme aldım. Ödeme yöntemi olarak kripto ile bana ödemeyi göndermişti. Ben ise %20 prosedür gereği mecburen bahsi geçen kişiye fatura keserek faturasını da ilettim. %20 KDV masrafı düşüldüğü zaman çıkan rakam ortada, benim iyi niyetimi bildiğiniz suistimal ederek hem dolandırmış, hem aileme küfür ve hakaretler ederek eşimin telefonuna ağıza alınmayacak bir çok şiddetli cümleler kullanmıştır.

Bu şahıs hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verilmiş olup, satılan sitelerde yer alan iletişim kısmında ise hala kendi kullanmakta olduğum e-posta adresleri neredeyse 2 haftadan fazla bir süredir kullanılmakta ve sitelere eklenen haberler ile ilgili olarak bana sürekli avukatlar tarafınca bildirim gelmektedir. Şu içeriği yayından kaldırın, veya bu alan adı hakkında bizimle iletişime geçin gibi. Tabiki de ben siteleri sattığım için ne yazıkki sitelere müdahale edemiyorum hiç bir şekilde ve bu şahıs zaten bizi 23k ve 11k toplam da 34k dolandırmış olup paramızı hiç bir şekilde vermemiştir.

Aynı zamanda ise satılan sitelerde yer alan tüm iletişim bilgileri bize ait olup ve siteleri sattığımız için bu sitelere hiç bir şekilde müdahale edemediğimiz gibi birde bu işin yasal boyutlarını düşünür olduk. Bu şahıs ile ilgili olarak öncelikle nitelikli dolandırıcılık ve küfür, hakaret, tehdit sebebiyle dava açılmıştır. Bu aşamadan sonrasında satılan sitelerde yer alan e-mail adresimizin bulunması ve sitelere hiç bir şekilde müdahale edemeyişimiz birde üstüne üstelik .com.tr alan adlarının whois bilgilerinin de değişmediğini düşünürsek bu aşamadan sonra ne gibi bir ek önlem almamız gerekiyor?

Bu husus da nasıl bir yol izleyebiliriz. Önerisi olan değerli arkadaşlarımdan konu hakkında bilgilendirme rica ediyorum. Zaten bu durum dilekçe de belirtilmiş ancak yinede ek bir bilgi olması her zaman daha iyidir.

Sizlerden bu konu hakkında görüş bekliyorum. Zaman ayırıp okuyup ve yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.