Öncelikle şunu söylemeliyim ki benim alıntımdan önceki fikirlerinizin değerli olduğunu düşünüyorum. Bence de eşitliğe de önem verilerek ve askerliğin de içi doldurularak her Türk genci 1 aylık bu görevi yapması en doğrusu olur. Fakat beni alıntıladığınız fikrinize katılmıyorum, hatta söyledikleriniz söylediklerime güzel bir örnek oluşturmuş. Evet, kendini üstün gören egolu insanlarımız var mı var fakat askeriyedeki emir komuta zincirine girmemek istemesi gayet doğal değil midir? Bu kişiler işlerinde, hayatlarındaki görevlerini yerine getiriyorlar da askerde mi görevlerini yerine getiremeyecekler? İşte tam da verdiğiniz örnek bunu gösteriyor. Siz bir müdürün bir öğretmene şu çöpü at diye bir emir verdiğini gördünüz mü de askerde bir komutan izmarit toplatıyor, tuvalet temizletiyor? Hayatın gerçeği bu mu? Yoksa askerlik bir vatana hizmet yeri değil de asıl komutanların egosunu tatmin edebileceği bir amelelik hizmeti midir?
Sivillerin kendini üstün görme egosunu değil de komutanların emri altındakilere vatan hizmeti adı altında uyguladığı köleliği mi görsek biraz da? Bu arada egodan bağımsız hiçbir insan kendisine köle gibi davranılan yerde o kişilerin himayesine girmez, en azından insan ise. Vatan sevgisi, vatana hizmet bunlar değil, olmamalı da.
https://www.youtube.com/shorts/Nr04KOyzIlQ
Sizin bir 2 sene yapmanız gerek anca törpülenirsiniz.