looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
80li 90lı yıllarda olsaydı vatan haini gözüyle bakılırdı. Oysa ki profesyonel orduya geçiş hem devlete hem orduya çok büyük katkılar sağladı. Bu katkılar içinde BEDELLİ ÜCRETİnin değeri %10 bile değildir bence.
Önceki askerlik sisteminin birçok handikapı birçok hatası vs vardı. Orduda yapılan değişim çok büyük faydalar sağladı.

Ben 18ay askerlik yaptım. Çok şey anlatırım ne olumsuzuklar olduğuna dair.

Bedelli sistemine karşı çıkanların çoğunun elinde parası olsa hemen yatırır bedelliye geçer.
Bedelli deyince kuduran kör kuduz milliyetçi insan profilinin hayatımın her alanında yakından tanıma imkanım oldu. vatan savunması bunların eline kalacaksa kendi ailemizin can güvenliği ve namusu için öncelikle bunlardan korkmalıyız. Toplumda birçok kötülüğün kaynağı böyle kör zombi milliyetçi sürüsü.
ben 12 ay askerlik yaptım hocam 17 yaşında askere gittim herkes tecil yaptırırken ben tecil bozdurdum babam ailem gitme dedi.
Bedelli yapacak param da vardı ki o dönemde şuan ki gibi uçuk bedellerde yoktu 15Bin TL ye bedelli yapabiliyordun.

ben askerliğimi tamamen görevimi yerine getirmek için yaptım.
“Bedelli sistemine karşı çıkanların çoğunun elinde parası olsa hemen yatırır bedelliye geçer.” Buna cevaben yazıyorum.

Askerlik yapmamın tek sebebi ise bu vatan uğruna onbinlerce şehidimizin kanı yerde kalmaması için…

şimdi diyeceksiniz ki bana gidip sanki savaştın?
hayır savaşmadım, en azından bu vatana katkım oldu.
En azından bu topraklarda yürümek için bir sebebim oldu.

olası savaşta cebinizde ki parayı düşmanlara verirsiniz bize birşey yapmayın diye?

Yıllar önce atalarımız savaşırken dökülen kanların şehitlerin önemine yaptım herkes sizin gibi düşünmüyor.

Dip not: siz bedelli diye çırpınırken 17 yaşında 6-7 tane şehit gördüm, şehitleri ailesine bizler teslim ediyorduk…
18 yaşımın ortalarında askerliğim bitti.
20’den fazla şehit gördüm ben. O görevi yaparken bile gurur duydum kendimle…

bütün herkes 23-25 yaş aralığındayken ben 17 yaşındaydım askerde…
Çok şükür yaptım, bir daha olsa bir daha yaparım.
Temizlik, mıntıka bunlar önemli şeyler değil…
Önemli şeyler bu topraklara paha biçilemez olması…
Bu topraklar uğruna canlar vermemiz olması…

benim Ordu Komutanım benim askerliğim bittikten bir kaç yıl sonra şehit oldu. Hemen hemen her gün gördüğüm bir adamdı…

benim astsubayım, 25 yıllık askerdi nerelerde görev yaptığını duysanız şu yorumunuzdan utanırdınız.
(Anlattağı için demiyorum, yetkilerim yüzünden ben zaten komutanların görev yaptığı aldığı teşekkürleri belgeleri broveleri hepsini görebiliyordum…)

kısaca bedelli dediğiniz şey benim gözümde askerlikten kaçmak dışında birşey değil…

-Askerlikte ne kadar olumsuzluklar olursa olsun… Ben böyle eğittim kendimi… aynı şeyleri tekrarlamak bana ağır, zor gelmedi…