ygtgldsgn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıkçası bu askerlik olayını "Vatan Millet Sakarya" veya erkeklik kafasında görenlerin yaşlarının 16-17 olduğunu veyahut yaşları ilerlese de kafalarının o yaşlarda kaldığını düşünüyorum. Tam olarak ne olduğunu düşündüklerini merak da ediyorum. Aslında görevli bir kimsenin yapması gereken şeyleri sizin üstünüzün ( belki yaş olarak sizden oldukça küçük veya hayatında bir başarısı olmayan birinin) sırf egosunu tatmin etmesi için size yaptırması hoşunuza mı gidiyor? Sizi adam mı yapıyor? Erkek mi yapıyor? Arkadaşlar aklınızı başınıza alın, durumunuz varsa bedelli yapın. Durumu olmayan arkadaşlara bir şey diyemem ama diğer düşüncedeki arkadaşlar 6 ay 12 ay kısa gibi gözükse de askerlik için geçmeyecek bir süre. Yani siz bilirsiniz tabii. Bu arada yazdıklarımı lütfen hakaret olarak algılamayın, öyle bir amacım asla yok.

@BDigital; hocam bu arada muafiyet sürecini anlatabilir misiniz? Yaptığınız işlemleri vs. Benim de gözden muafiyet durumum var da süreç nasıl işliyor ne kadar sürüyor merak ediyorum.

Selamlar hocam, direkt olarak bu yazıyı okuduktan sonra E Devletten askerlik başvuru ekranına gelin, adımları tamamlayın, birde e devlette kişisel sağlık bilgi soruları var, baya uzun bir sorular var onların tamamını doldurun 5 dakikada doldurursunuz, başvuru ekranında sağlık kısmı çıkacak, en yakın aile hekimini seçin, sonrasında ben gittiğimde aile hekimine %95 görme kaybım olduğunu söyledim, hiç bir şey demeden sen kesinlikle muafsın dedi ve beylikdüzü devlet hastanesine sevk kağıdı yazdı, sonrasında sevk günü saat 13:00 öncesi sabahın en erken saatlerinde hastanede olmalısınız, 13:00 sonrası işlemler kapanıyor ve acayip bir sıra oluyor, hastanede doktor göz derecelerinize bakıyor sonrasında sizi kurula sevk ediyor, kurul sizi odaya çağırıyor, yüzde 95 görme kaybından dolayı askerden muafsın, barışta askerlik yapamaz savaşta yapar diyor ve sana ertesi gün ya da bir hafta içinde bir kağıt veriyor, bu kağıdı askeriyeye vermen gerekiyor, sonrasında muafsın hocam.