emilysupplier adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben wyomingde bir şirket açmayı düşünüyorum. Fakat vergisel konuda bir kafa karışıklığım var.
Abd dışına dijital ürün satacağım bu durumda bir sales tax ödemem gerekecek mi ? Ayrıca abd dışı elde edilen gelir olduğu için federal vergiden muaf olacak mı ?
Ödemeler aracı kurumlardan geleceği için ileride gelirin yurtdışı olduğunu kanıtla vs derler mi ? Hem nihai tüketici hem firmalara keseceğim fatura. Abd deki cezalar yüksek olduğu için tedirgin oldum bir tık.
Wyoming’de bir şirket açmayı düşünüyorsan ve ABD dışına dijital ürün satışı yapacaksan, vergiler konusunda bazı önemli noktaları bilmek faydalı olur. Öncelikle, ABD’de sales tax (satış vergisi) genellikle yalnızca ABD içindeki satışlar için geçerli olduğundan, yalnızca yurtdışına satış yapıyorsan Wyoming’de sales tax ödemen gerekmeyecektir. Ancak satış yaptığın ülkede KDV gibi yerel vergiler olabilir, bu yüzden o kuralları da göz önünde bulundurmalısın. Federal vergi açısından ise, ABD dışından elde edilen gelir genellikle federal vergiden muaf olabilir. Fakat bu durum işini nasıl yürüttüğüne bağlıdır. Eğer ABD’de fiziksel bir ofisin, çalışanların veya operasyonun yoksa ve gelir tamamen yurtdışından geliyorsa, bu gelir ABD kaynaklı sayılmayabilir ve vergiye tabi olmayabilir.

Ödeme konusuna gelirsek, ödemeleri PayPal, Stripe gibi aracı kurumlardan almayı planlıyorsan, ileride gelirinin yurtdışından geldiğini kanıtlaman gerekebilir. Bu yüzden müşteri fatura adresleri, ödeme kayıtları ve sözleşme gibi belgeleri saklaman önemli olacaktır. Hem bireysel müşterilere (B2C) hem de firmalara (B2B) satış yaparken, ABD dışında bulunan müşteriler için faturalarda ABD vergisi hesaplanmaz, ancak müşterinin bulunduğu ülkenin vergi gerekliliklerini de göz önünde bulundurmalısın. ABD’de vergi kuralları oldukça sıkı olduğu için cezalar konusunda dikkatli olmakta fayda var. Vergi bildirimlerini eksiksiz ve doğru yapmak, ileride olası sorunların önüne geçmek için önemli. Bu nedenle, tüm belgelerini düzenli tutmalı ve mümkünse bir muhasebeci veya vergi uzmanından destek almalısın.

https://www.sirket.io/ulkeler/amerika