Mevzu kripto değil aslında, al-sat olarak bahsediyorsunuz yani her şeyin al-sat yapılacağını düşünürsek misal altın, hisse senedi, döviz, araba vs. gibi pek bir farkı kalmıyor anlık oynaklıklar dışında yani milyon liralara bile gerek yok, azıcık "şanslı" ve biraz olsun "yetenekli" birisi 5-10 bin lirayla da çok güzel paralar kazanabilir. 3-4 ay önce sabah 5 bin liralık coin almıştım akşamına 6,500 liraya sattım misal, gün al-sat yaparak 600-700 lira kar etmişim bir coinde, tüm gün başında dikilsem 10-12 bin lira ile 1000 lira ve üzeri de kazandırır şansım yaver giderse ama kayıp ihtimali sıkıntı işte, kaybetmeyi göze almak lazım o psikolojiyi herkes kaldıramaz. Ben keyfe keder gitse de dönüp arkama bakmayacağım miktarı koyuyorum misal 10 bin için konuşayım, günde 3 kere a-sat yapsa her birinde %2 kazansa bile ayda 18-20 bin yapar. O gün düşüşe denk gelip koyduğun 10 bin yarı yarıya azalınca ne yapacaksın problem o. Düşükten satıp misal 5 bine inince satıp daha alttan alıp 5,500 e çıkınca bozdurup yani zararı kabullenip döngüye devam edilebilir, hepsini satıp komple çıkılabilir veya o düştüğü seviyeye gelene kadar aylar yıllarca da beklenilebilir orada işin psikolojik savaşı başlıyor. Tabi ben spot için konuşuyorum, vadeli işlemlerde değil milyon lira, milyon dolar olsa birkaç saatte eriyebilir. Bu arada al-sat'ı herkes yapmaz, yapan sürekli her gün yapmaz, her dakika başında durmaz veya bot yaptırabilir. Ayda 20 kere kazanırsın, diğer 10 günün 1inde düşer 9unda da kaybedersin yani aldığını verirsin yeri gelir, öyle bilgiye falan da bakmaz, dediğiniz gibi sarı kafa bir açıklama yapar indikatörmüş, altın kesişimmiş, rsi imiş, macd, bollinger, hareketli ortalama vs. demeden çakılıverir aşağı. İlla yapacağım diyorsa büyük paraya ihtiyaç yok demem o, büyük batmasın bari söyleyin 1000-2000 hadi en olmadı 5-10 binle deniyorsa denesin milyonla bulaşmasın bari en azından küçük miktarlarla öğrenmiş olur. En azından batarsa da üzülmez diyelim.