Namecheap'ı en son ne zaman kullandınız bilmiyorum ama Namecheap sadece alan adında değil, bir çok konuda liderler.
Gerek fiyat, gerek sattıkları ürünün arkasında olmaları, gerekse canlı destek muhabbeti.
Örneğin son 2-3 senedir spaceship yönünde ciddi bir yenileme çabaları var, verdikleri sanal sunucular ( spaceship tarafında ) genellikle min amd epyc yada xeon gold seviyesinde işlemciler, Memnun kalmazsanız farklı sunucuya tanımlıyorlar veya ücret iadesi yapıyorlar, çözüm yolu mevcut ise çözüm yolunu öneriyorlar.
Açıkcası spaceship kullanıpta sitem yavaş veya servis yavaş diyene pek denk gelmedim.
Sevgiler.
Yazdığım firmalarla Namecheap'i karşılaştırmak için, pazarı hiç bilmiyor olmanız gerekir.
"Dünya lideri" kavramı, pazar payı yüksek işletmeler için kullanılır. Pazar payı %1 olan işletmeler için değil.
Bahsettiğim şey 10 yıl önceki Namecheap için değil, 2025 Namecheap için geçerli.
"Şunu bile satıyorlar" kavramı, bu adamları iyi değil, aksine daha kötü gösteriyor. En basitinden VPN'de satıyorlar. Gidip doğru düzgün VPN şirketleri dururken, Namecheap'den VPN alan kişi, zaten VPN'den anlamıyordur.
Siteye canlı sohbet koymak, sundukları hizmeti mühendislik harikası yapmıyor. Mühendislik harikası olması için, teknik desteğe hiç ihtiyaç duymuyor olmanız gerekir. En basitinden, Hetzner'de, OVH'de ya da diğer işletmelerde olan sunucularda "tek bir destek talebi dahi" açmaya gerek duymazsınız. Bu şirketler teknik desteği SLA ya da kritik alt yapı desteği ile profesyonel veren şirketler. Canlı sohbete teknik olmayan personeli, teknik gibi davranması için yönlendiren şirketler değiller.
Hetzner dediğiniz yerin 2 ülkede yoğun hizmet veriyor olmasına rağmen pazar payları, globale hizmet veren Namecheap'in pazar payını katlar. Buna rağmen adamlar "dünya lideriyiz" demezler.
Kısaca, neyle neyi karşılaştırdığınızı bilmeniz gerekiyor.
Namecheap'in iyi olan iki hizmeti var:
1- Alan adı,
2- SSL. Bu iki konuda hem uygun, hem hızlı çözüm sağlarlar. Alan adı ile ilgili ek olabilecek giderler ücretsizdir. Zaten müşteri çekmelerini sağlayan ana etmenlerden biri bu. Yenileme ücretleri GoDaddy gibi şaşırtmaz. Gizlilik vb gibi şeyleri ilave edip, alan adlarını oldukça uygun verebilmeleri dikkat çeker. Kardeş şirketleri ile SSL hizmetinde pazarda dikkat çekebilmeleri güzeldir. Çünkü amaç, uyguna hizmet vermek. Kaliteli hizmet vermek değil.
Kısaca, bir şeyi önermenizi anlıyorum. Ancak, önerirken bu kadar abartmanızı, takiben gidip başkalarının fikirlerini değiştirmeye çalışmanızı anlamıyorum.