Selamlar. Su altı sporları federasyonu tarafından bir kart verilmişti. Bronz brove olarak görev almıştım. Yıl 2019. Pek fazla bir şeyin değiştiğini sanmam. Biz 2 arkadaş, Antalya, Side de görev almıştık. Hem cankurtarandım hem de otelcilik okuyordum. Tabi şimdi mezun oldum ayrı. Bölge çok keyifli. İşim çok rahattı. Bir kulede akşama kadar insanları seyrediyordum. Elimde dürbün. Altımda jet-ski. İlk yardım malzemelerini ve sedyeyi her gün getir-götür yapmak haricinde ek bir olayım yoktu - çünkü kimse boğulmadı.

Cankurtaranlık kimlik kartını da bir sınava girerek - çok kolay bir sınav. ve amuda kalkıp 1-2 metre aşağıdan - eğer boyunuz uzunsa kuma basıyorsunuz - kum çıkarttığınızda. Tebrikler. Bir cankurtaransınız.

Bana göre artıları ( + )
Sizi rahatsız eden müdür,patron,kıdemli hiç kimse yok. Görev yerine gidersin ve gelirsin.
Çalıştığınız yere göre müşterilerin yararlandığı içecekler ve yiyeceklerden yararlanabilirsiniz. - plajdaysanız otel uzaklarda bir yerde olabilir.
Yabancı diliniz varsa misafirlerle bağlantı kurabilirsiniz. - Eğer yoksa da dert etmeyin. 3-5 cümle ile hayatınıza devam edebilirsiniz. Çok takacak bir şey yok.
Bronzun üstü bölgeye göre ( gümüş ve altın broveler ) daha yüksek maaş alabiliyor.

Bana göre eksileri (-)
Lojmanda kalacaksınız ve anlaşamadığınız takım arkadaşlarınız olabilir. Piyango!
Gün boyu tek bir noktada beklemek sıkıcı gelebilir. Verimsiz hissedebilirsiniz. Ama işiniz bu.
Kariyer yapmak için oldukça mantıksız. 1. Sezonluk işçisiniz ve geri kalan 7 ay da ilk sizi harcarlar. Eğer otelin farklı kanatlarında çalışabilirseniz o ayrı tabi.
Ek olarak yaş ilerledikçe - bunu hissedeceksiniz - bu işi yapmanın mantıksız olacağı kafanıza dank edebilir.

Benim tecrübem 3 aylıktı. Oldukça memnundum ve hayatımın en güzel zamanlarından biriydi. Eğer yaşınız genç ise denemeniz tavsiye edilir.

Ek1 : Oturduğun yerden para kazanıyor ohhh " cümlesindeki meslek bu meslektir.
Ek2 : Yukarıdaki eğitmen arkadaşın dediği gibi uykunu alman ve dikkatinin açık olması çok önemli. - Bazı günler kötü geçebilir, uykusuz hissedebilirsin. O yüzden rybandan insanların gözlerini göremeyeceği bir gözlük alıp uykunun tadını çıkarabilirsin. Ama o sırada biri boğulabilir, dikkat, önemli.
Ek3 : Güzel bir fizik her zaman + olacaktır. - O kadar güzel insanlar geliyor ki o muhteşem fiziğini insanlar görsün isteyeceksin. Evet sende havuza ve denize girebilirsin. Çünkü işin su ve insanlar ile. Çok sıcak haliyle. Aquaparkta bir shovda senden gelir. Bu fizik gösterisini garsonlar, müdürler patronlar dahi yapamaz. Sadece cankurtaranlar ve bi ihtimal animasyon ekibi yapabilir.

Adios!