merhaba r10 üyeleri sevgili arkadaşlarım.

bir fikir ihtiyacım ve sorum var.

ben bir şirkette operasyon müdürü olarak çalışıyorum. bu işletme bir fabrika yaklaşık 30 senedir faaliyet gösteriyor ben ise son 16 senedir orada çalışıyorum. sevkiyat, stok, insan kaynakları, laboratuvar ve kalite sorumlusunun operasyonel müdürlüğünü yapıyorum. yani benim sorumlu olduğum kişilerin yüzde 90 ı beyaz yaka.
bundan 4 - 5 ay önce işletme müdürü benim altımda çalışan elemanlarımdan birini bana şikayet etti. bu adam ne iş yapıyor vs diye. ben görev tanımını söyledikten sonra bu adam hakkında sürekli çıkart diye bana baskı uygulamaya başladı. işte o zamanlar genel müdüre bu konu hakkında birşeyler söyledi. genel müdür de 4-5 aydır benim elemanlarımın ne iş yaptığını benim ne iş yaptığımı sorgulamaya başladı. sürekli o ne iş yapıyor bu ne iş yapıyor çok fazlasınız vs diye son 3-4 aydır dile getiriyor ve sürekli sürtüşmeler yaşıyorduk.

bundan bir kaç gün önce patron geldi. saat 6 da. 3 kişiyi beni, işletme müdürünü ve yardımcısını siz akşam kalın sizle birşey konuşacağım dedi.
geldikten sonra ekonomin durumu özetledikten sonra, aynı işletme müdürünün ve genel müdürün söylediklerini bana söylemeye başladı. senin elemanlar ne iş yapıyor bu ne iş yapıyor şu ne iş yapıyor diye sürekli sorular sordu açıklamasını yaptıktan sonra, laboratuvardan bir kişi stok dan 1 kişi sevkiyatta 2 kişi üretim de stok elemanlarından 2 kişi olmak üzere 6 elemanımı daralmaya gidiyoruz diyerek çıkartılar.
iş yükünü bana verdiler. şimdi ise görev tanımım da yazan işlerin iki katını ayrıca genel merkezden üzerime yıkılan 3-4 işi daha ben yapmak zorunda kalıyorum.

ayrıca üzerime kurulan baskılar mobbing olarak değerlendiriyorum. psikolojik bir baskıyı genel müdürden görüyorum. genel merkezden ise çalışanların tavırları da bu yönde. ne yapabilirim? nasıl bu durumdan kurtulabilirim? psikiyatriye gitsem mi acaba ne yapacağımı bilemiyorum...