Selam olsun,
Ben mevzudan ziyade neden kafaya taktığınızı merak ediyorum.
Yani çekil git meyhaneci diyerek yol verin gitsin.
Madem müşteri seçecek kadar ticari hacminiz var siz üstten konuşun.
Sizi yargılamıyorum aman ha öyle anlamayın şahsen ben o şekilde çalıştığımdan tavrını tarzını beğenmediğim kişilere yol veriyorum. kalmadı, bitti, müsait değilim diyorum yol veriyorum.
Yani sizi anlıyorum ama böyle bir durumdaysanız neden bunu kafaya takıyorsunuz da nedenini anlamaya çalışıyorsunuz onu anlamadım.
Salın gitsin vakit kaybını önleyin derim.
Çok küstahça oldu ama müşteri haklıysa haklıdır, haksızsa haksızdır.
Mesele yol vermek değil , müsait değilim diyip kapatmakta değil ; işteyim elimde diyelim poşet var daha 3 saat önce yaşandı bu söyleyeceğim.
Kişi mesaj atmış xxx hizmeti için buyrun önden briefler bunlar
Şunu şunu koşul tutuyorum ; tamamlayın.
Bende baktım elimde iş olduğu için dönmedim.
10 dk sonra mesaj ; görüldü attınız işi başkasına vereyim mi yapmıyacaksanız?
Be adam sana ben yazalı olmuş 2 gün ; akşam atılan mesaja sabah uyanınca cevap vermişsin bende geç kalktım 3 saat sonra cevap vermişim ve beklemedeyim demişim.
Ben beklemedeyim dediğimden 2 gün sonra işi atmışsın ve bir görüldü yiyince bekle işim var yazacam sanki ben 2 gün bekletmişim gibi davranması beni üzüyor. Sonra tartışma hararetlenince iş iptal.
2 gün sonra mesaj atıp işi veriyorsun ; işi vereli 10 dk olmuş cevap vermedim diye işi başkasına vereyim diyorsun bu hak mı reva mı ?
Yorumunuz için teşekkürler böyle de oluyor malesef..
Mevzu aynen bahsettiğiniz gibiyse müşterinizin yanlış bir bakış açısına sahip olduğunu düşünüyorum, bu mevzu özelinde siz haklısınız. Şahsen 1000 tane 50 TL'lik lisans satmış bir arkadaştansa, 100 tane XX.XXX rakamlı ürün satmış ya da ticaret yapmış bir arkadaş bana daha "güvenli" gelir. Güven ararken tek kıstasım da bu değildir. Aldığı ticaret puanlarının açıklamasını detaylı okurum, "Bu adam ne yapmış da bu puanı almış, ona ticaret puanı gönderen üye kim, forum üyeliği ne kadar, satış konusu ve özel mesajlardaki üslubu nasıl" vb. birçok şeyi irdelerim. Yoksa dediğiniz gibi ticaret puanı toplamak çok kolay. Bir "Lisans alındı" diye ticaret puanı almak var, bir de "xx.xxx TL'lik domaini, 1 ay süreli projeyi teslim etti." puanı almak var.
Benimde baktığım o hitap şekli ws detaylar gibi kıstasım mevcut.
Olmayınca olmuyor üst üste olunca bende mi bir gariplik yada tersimden kalktım havası oluyor.
Ticaret puanım 5 diye önden istedi yaptım. Teslim ettim.
Ve sonrasında olanlar,
Yüce Allah'ın takdiri xxx₺ uğraşmak değmez ama bu Gün çocuklarından çıkar bu para artık son bı kaç gündür hiç bir ticaret konusuna yazmamaya başladım.
100₺ olsa bile suç duyurusunda bulun / aç ; kendi paranın dilencisi olursun ama onun sicili lekelenir ve bir daha cesaret etmez yada pişman olur. İade geçer.
Hocam gerçekten böyle şeylere gerek yok, müşteriye bilgiyi detaylı bir şekilde verirsin bu tarz konulara girmeye çalışırsa da iyi günler der sohbeti bitirirsin. Müşteri ile kötü bir şekilde tartışmaya girmek her zaman için gereksizdir. Kurumsal yapıda bir şirket veya şahıs asla müşteriyle 1-1 tartışmaya girmez.
Kurumsal bir şirket değilim , düz bir insanım.
Açıklama gereği duymam birebir olarak , benim hatam varsa engeli açıp özür dileyim ; benim bi hatam yoksa iyi yapmışım diyerek yastığa kafamı rahat koyayım.
Her insanın karakteri yada çalışma prensibi aynı olmuyor.
İçten yorumun için teşekkür ederim.