Şikayet edemezsiniz bence. Çünkü kadın fatura için bilgilerinizi istemiş zaten.
Kaldı ki, fiş kesiyor vergi veriyor yani. Fiş kesmese şikayet edebilirdiniz. Kurumsal fatura için bu şekilde demiş ve kurumsal faturaları kesmesi biraz uğraştırır.
Böyle bir şey yok. Ben istersem kesmek zorunda kanun böyle. Üstelik zor değil adamın pos makinesi Yazarkasa. Yazarkasadan faturalı satış yapacak, fisi muhasebeye verip kestirecek sistemi yoksa. Daha önceki alışverişimde bilgimi verdim kesmediler. 1 ay geçti.
hocam kız size sormuş bilgilerinizi alayım diye, siz vermemişsiniz. şimdi şikayet etmeniz etik olmaz verseydiniz eğer kesmemiş olsalardı o zaman haklı olurdunuz. 1 fatura kesimi uğraştıcı birşey eğer sistemleri yoksa onlarada hakvermek gerek. zaten pos cihatları kdv ödediği için birşeyde elde edemezsiniz. çünkü devlete kalıyor o kdvler
Hocam daha öncede gittim bilgilerimi aldılar kesmemişler. Sürekli ürün alıyordum bir iki alışveriş öncesi ürünler bozuktu iade ettim. İade ederken bile adam mafya gibi hareket ediyor. Bu yanlış bir tanım, müşteri bir fatura talep ettiğinde ücret kaç olursa olsun kesmek zorunda.
280 liralık faturayı ne yapacaksınız. Adam fiş vereyim diyor, kredi kartı kabul ediyor. Vergi kaçırma yok. Kredi kartı yada fiş deyince +kdv isterim demiyor. Cafe vs tarzı bir yerseniz ve düzenli alım yapacaksanız, söylersiniz, size ayda 1 kere toplu fatura düzenlerler. İşletme konunuz uygun değilse zaten kuruyemişi gider olarak gösteremezsiniz. Ne kadar seviyorsunuz hemen küçük esnafı şikayeti. Hiç almasaydınız. Ha derseniz ki fahiş fiyatla vs satış yapıyor, bozuk ürün satıyor, kanıt için istiyorum, o zaman elbette haklısınız.
Düzenli aldığımız yer, efaturaya geçtiğimden beridir her yerden kestiriyorum. Bu benim yasal hakkim. Üstelik nace kodum fazla benim her türlü ürün alabilirim. Daha önce fatura için bilgilerimi aldılar kesmediler. Bunun için bilgilerimi vermedim. Hatta bundan da öncesi bazi bozuk ürünler çıktı onları iade ettim. Adam yine mafia gibi takiliyordu. Ben de esnafım, müşteri benden fatura istediğinde ve kredi kartıyla ödemek istediğinde faturalı satış yapıyorum posttan sonra e-fatura hesabımdan faturasını kesiyorum. Nakit verdiyse yine direkt e-fatura sisteminden kesip veriyorum. Benim sinirlendigim nokta adamın hal hareketleri..