Asynchronous adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ne demek istediğinizi anlamadım, kullanıcı girdiğinde içeriğin cacheli hali yoksa istek işlenir kullanıcıya gösterilir, 2. ziyaretçi gelirse cacheli hali gösterilir.

zaten cache yoksa cache oluşturup sonra cachei göstermek saçma bir yöntem.

kullanıcı - admin ayrımı olsun istiyorsanız cachei purge etmelisiniz veya hiç aldırmamalısınız.

useragent,ip veya url ayrımı (icerik?cache=0) yaparak kontrol edebilirsiniz.
Ben anlatamadım, siz anlamadınız değil

Anlatmak istediğimin ChatGPT ile düzeltilmiş versiyonu:
Kullanıcıların gördüğü site ile bizim içerik eklediğimiz siteyi tamamen ayrı bir sistem olarak kurmayı düşünüyorum. Şöyle bir planım var:

Kullanıcı siteyi ziyaret ettiğinde, eğer o URL için bir cache varsa, siteyi direkt cache’den göstereceğiz. Eğer cache yoksa, önce cache oluşturup ardından kullanıcıya içeriği göstereceğiz. Cache temizleme işini ise haftada bir kez yapmayı planlıyorum.

Bu sistemde, diyelim ki sitede toplam 10.000 içerik var, o zaman haftada en fazla 10.000 içerik için veritabanında sorgu yapılmış olacak. İçerik ekleme ve düzenleme tarafını ise lokal bir sistemden yürüteceğiz. Böylece kullanıcılar direkt olarak veritabanına yük bindirmemiş olacak. Sadece cache görüntüleyecekler ve databaseye yük bindirme ihtimalleri kalmayacak.

Sizce bu sistem daha optimize bir yöntem olur mu? Mantıken doğru gibi geliyor, ama eksik ya da yanlış düşündüğüm bir nokta var mı?