Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Arkadaşlar ben 2022 Şubat ayında Amasya'da yaptım ve zatüre olarak döndüm.
-Öncelikle ilaç alın yanınıza ağrı kesici, vitamin, pastil vs. ilaçlarınızı valize koymayın vitamininiz ağrı kesiciniz olsun üzerinizde girebilirsiniz.
-Akıllı telefon kesinlikle götürmeyin eski internete girebilen bir adet kameralı telefonu alın kamerasını kırın içerde sizden kralı olmaz
-Girişte kendi hattınızı sokmak yasak diyecekler aldırış etmeyin cüzdanınızda kalsın kendi hattınız.
-Askercell zorunlu ama gitmeden bulunduğunuz şehirden alın askeriye girişinde adamı öpüyorlar.
- İç çamaşırlığı falan zorunlu değil illa yeşil olmak zorunda değil kendi donunuz atletinizle gidebilirsiniz kimse sizi soyup bakmıyor.
- Boyunluk, bere alacak arkadaşlar kesinlikle almasın bulundukları şehirden askeriyede herkesin tek tip olması gerektiği için askeriye kantininden almanız gerekiyor.
- Kişisel bakım ihtiyacları (Traş köpüğü, traş bıçağı, sabun vs.) bunları fazla abartmayın oradada size verecekler.
- Terlik mutlaka götürün.
- Girişte kendinize bir arkadaş seçin onunla kıç kıça bütün evrak kısımlarında yapışın birbirinize onunla aynı koğuşa düşersiniz ve altlı üstlü yatarsınız ( Bu çok önemli bedelli olmasına rağmen saçma sapan tipler çok)
- Powerbank yasak ama içeride kantinlerde satılıyor kesinlikle powerbank alın yanınıza aldığınız telefona uyacak bir şarj kablosunu yanınızda götürün.
- Çarşafınızı sabitlemek için kesinlikle çatal iğneniz olsun her sabah çarşaf yatak toplamak zulüm.
- Asker eşyaları satan yerlere gittiğinizde size saçma sapan şeyler satmak isteyecekler sakın almayın.
- Kendi cüzdanınızla gidin çok nakit almayın heryerde kart geçiyor otomatlarda bile.
- Kitap alın yanınıza kesinlikle ( Yasaklı kitapları araştırın ben Çatlı'nın hayatını ve Derin Devlet isimli 2 kitap götürmüştüm yasakmış aldılar mesela )
- Teslim tarihinizin sabahında gidip teslim olmayın öğleden sonra 2-3 gibi gidin.
- Teslim günü sakın saat 5'ten sonra gitmeyin bizim orada 1 gün uzattılar askerlikleri.
Aklıma gelenler bunlar şimdilik merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.