ByHazerfen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumlardaki diğer arkadaşlara katılıyorum ve benim tavsiyem ilk olarak sunucudan ziyade scriptin alt yapısını özel olarak optimize bir şekilde yaptırıp daha sonra orta seviye bir vds ile başlayıp ihtiyaca göre özellik arttırımı yapmaktır

Geçmişte minimum 2 3 milyon günlük istek gelen veritabanında milyonlarca veri olan ve ortalama veritabanının 8 gb olduğu bir sitem 2 core 2 ramli hostingde banamısın demeden sorunsuz çalışıyordu ama veritabanı tasarımı olsun gerekli önbelleklemelere fazla önem verilmişti.
Siz daha iyi bilirsiniz çok fazla script yaptığıniz için.. Sitenin kullanıcının gördüğü taraf ile bizim içerik eklediğimiz siteyi ayrı yapsak, kullanıcı siteyi ziyaret ettiğinde eğer cache alınmış ise siteyi direkt cacheden, cache alınmamış bir url ise önce cache alıp sonra kullanıcıya gösterse daha mı iyi olur? Cachei de haftada bir temizlesek? Yani 10k içerik var ise hafta toplam 10k içerik ile ilgili db sorgusu oluşur. Bizim içerik ekleyeceğimiz taraf da local olur. Bu sayede kullanıcılar dbde sorgu yapmamış olur.

Yani bu sistem sizce daha mi optimize olur? Bir yerde hata var böyle olmaz gibi hissediyorum ama mantıken de böyle daha mantıklı..