estağfurullah hocam
son zamanlarda gündemde olan bir meslek var. dünyada gündemde ama. bizim ülkemizde değil. prompt mühendisliği diye geçiyor.
bizim ülkemizde yükselememesinin sebebi, biz yapay zekayı kullanmayı bilmiyoruz
yapay zekaya ne verirsek yapıyor evet ama nasıl vereceğimizi bilmemiz gerek hocam.
yapay zekaya robot çiz diyerek robot çizdirebiliriz. ama bu robotu nasıl çizecek ?
işte prompt mühendisliği tam olarak burada devreye giriyor.
düşüncenize saygım sonsuz,
ben sizin düşüncenizin aksine yapay zekaya tam olarak ne verdiğimizin çok önemli olduğunu düşünüyorum
ve prompt mühendisliğiyle de ne istediğimi çok detaylı anlatarak çok iyi sonuçlar aldım
İşte işin asıl sorun çıkartan tarafı da bu. O robotu siz nasıl çizeceğini nasıl tasarlaması gerektiğini söyler iseniz tüm çizdireceğiniz robotlar birbirinin aynısı gibi olur. Bu da google tarafında sıkintı çıkartıyor.
Ama direkt olaraktan uzun boylu bir robot çiz der iseniz yapay zeka o an nasıl bir robot ister ise onu çizer bu da içeriklerin birbirinden farklı olmasını sağlar
Evet, promptlar ile ilgilenen birsürü kişi var. Ama makale yazdırma konusunda bunu yaparsanız google bir süre sonra size full yapayzeka diyip trafik vermez