böyle söylemleri aciz görüyorum, pes etmiş görüyorum. kendi nezdimde konuşuyorum, ben afedersiniz lağım çukurundan çıkıp üstümü silkeleyip kendi gül bahçemi yarattıysam herkes başarır. evet çok zengin değilim, bu kime göre neye görede değişir, benim zengin değilim demekte olan mal varlığım belki başkasının ütopyasıdır, yada belki hayatına dokunacak mebladır. ama canımın istediği, canımın çektiğinide fiyatına bakmadan alabiliyorsam bişeyleride başarmışım demektir. inan hayatta kimsem yokken sıfırdan başlamış biriyim kiminin meyvesi olmasada gölgesi yeter, şükret...sağlığın sıhatin yerinde mi ? asılacaksın, aslanın ağzına elini sokup midesinden değil anüsünden çekip alacaksın, kan, ter, çok gözyaşı dökeceksin evet zor olacak evet ama hazzına sonra kendin varacaksın...o seni ömründe hiç aramayan sormayan kişiler birden kapında iş ister, borç para ister, yada bi meselemiz var şunu tanıyormuşsun, şununla görülmüşsün, şunla networkün var bizim işimizi çözdür diye kapında kul köle olduklarını görmenin hazzı bak hiç bişeyde yok, ağız dolusu içinden gelerek söylemek istediğin ne varsa söyleyebilmek parayla bile ölçülemez onların acizliğini görmenin hazzı. dibi görmüş biri düşsede yadırgamaz, ama dibi görmemek için ne yapması gerektiğini bilir, gerekirse seni aşağıya çekecek yakana yapışan elide kesip atmayıda bilirsin, ama o dibi hiç görmemiş birinin düşüşü ! bak işte onların bocalaması çok trajik oluyor - bitiyor...

para kazanmak nedir biliyormusun ? sana kimsenin vermediği büyük bi sırrı vericem; insan güdebilme sanatı... gerek piskolojik, gerek manüpülatif, gerek narsist... bıyık büküle büküle kaytan olur, insanın nasıl şeytana dönüştüğü aşikar. hayatın sillesini yiye yiye şeytanlaşıyorsun. dobarlan bıragma gendini !