Fuat Bey öncelikle haklı olduğunuz bazı noktalar var. Bunlara sözüm yok.
Fakat fark ettiyseniz fatura kesmeyen arkadaşlarla ibaresini yazdım. Direkt hukuksal olarak kendimizi ve karşı tarafı garantiye almak istediğimiz ve işi resmiyete dökmek istediğimiz için fatura kesilmesini talep ediyoruz. Fakat kesmeyen / kesemeyen arkadaşlarda iş resmiyete dökülmüyor. Doğal olarak da hukuki süreçler de buna göre değişiyor. Bunun için aslında kendimizi korumaya almak istiyoruz
Fatura kesilirse eğer ödeme yaparız iş sonu veya iş başı fark etmez. Ama fatura kesilmediği taktirde karşımızda kim olduğunu bilmediğimiz için iş sonu ödeme talep ediyoruz.
Umarım anlatabilmişimdir kendimi. Teşekkür ederim.
Çok iyi izah ettiniz teşekkür ederim. Ben sadece yazılımcılarda işi aldığını, pazarlık yaptığı fiyatı alacağını garantilemek istiyor demek istemiştim. Pşyasa gerçekten kötü ticaret yapanlarla dolu. Bizlerde işçiyiz ama aylıklı değilizki ay sonu para alalım. Yani şöyle anlatayım hem konumuz dışı olsun, yanlış anlaşılmayalım

ev kiralasak kirayı verip duruyoruz (depoziti saymıyorum bile) ama işe girsek bir ay çalışıp para alıyoruz. Aylığı alıp bir ay çalışmıyoruz. Ters orantı bir aylık açığı ikiye çıkarıyor. Çok büyük firmalar bile üç kuruşu ödemeyince, insanlkkta ölüyor, sektörde. Bwnim eleştirim asllında sisteme idi . Yoksa kanunen siz haklısınız. Bu pşyasada güvence düşüncesiylede, sizde haklısknız. İyi akşamlar